sesti dan 2
SP ZA KADETE 2013
Bajin izgubio u prvom kolu
 
Spuštena je zavesa na Svetsko prvenstvo za kadete u Zrenjaninu. Posle šest dana mečeva u sva tri stila na strunjačama su prodefilovali takmičari iz 59 zemalja sveta. Srbija je, kao što se i očekivalo, najbolja bila u grčko rimskom stilu gde su osvojene dve medalje.
Poslednjeg dana takmičenja u slobodnom stilu, Srbiju je u najtežoj kategoriji, do 100 kilograma, predstavljao Dario Bajin koji je već u prvom kolu izgubio od Japanca Mašaira Mijahare. Iako se mislilo da će Japanac stići do finala i tako člana Proletera povući u repasaž to se nije dogodilo jer je reprezentativac Japana izgubio od Turkhana Gurabanova iz Azerbejdžana.
-U prethodnih sedam dana imali smo prilike da vidimo odlično rvanje, različite škole sa svih kontinenata i siguran sam da su naše sudije i treneri imali šta da nauče od kolega iz Azerbejdžana, Japana, Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i drugih. Naši momci i devojke, u sva tri stila, pružili su maksimum na strunjači a to je rezultiralo sa dve medalje što je veliki uspeh za naš savez i srpski sport – rekao je Željko Trajković.
 
FOTO: ATA Images
Povezana vest:  SP MOSKVA 2010, Orlovi bez medalje u Rusiji