zeljko trajkovic rvanje
UOČI ODLUKE U BUENOS AJRESU
Trajković: Rvanje će ostati na Olimpijskim igrama
 
Do odluke Međunarodnog olimpijskog komiteta u Buenos Ajresu da li će rvanje ostati u porodici olimpijskih sportova ostalo je još malo vremena. Sve će biti poznato u nedelju a predsednik Svetske rvačke federacija (FILA) Nenad Lalović sa svojim timom će pokušati da ubedi članove MOK-a da rvanje sa tradicijom od 3.000 godina treba da ostane u porodici olimpijskih sportova.
Rvanje je najtrofejniji olimpijski sport u Srbiji a rvački poslenici u našoj zemlji, kao i širom sveta su za ostanak rvanja. Pre nekoliko dana Parlament Bugarske je pružio podršku da rvanje ostane u porodici olimpijskih sportova a to su uradili i u Turskoj, Rusiji, SAD i mnogim drugim zemljama. Ovoga puta, na istom zadatku našli su se političari, sportisti i ostali jer je rvanje, iako nije komercijalni, jedan od najpopularnijih olimpijskih sportova na svetu.
Odbrojavanje do odluke je počelo da se meri u satima a predsednik Rvačkog saveza Srbije nema dilemu da li će rvanje ostati na Olimpijadi.
-Rvanje će ostati u porodici olimpijskih sportova, u to nema sumnje. Ipak, sa netrpljenjem očekujem vesti iz Buenos Ajresa a siguran sam da će predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović sa svojim timom uspeti u nastojanjima da održi rvanje u porodici olimpijskih sportova, gde mu je i mesto – rekao je Željko Trajković.
Prvi čovek RSS Trajković naglasio je da je priprema za prezentaciju trajala skoro pola godine.
-Obavešten sam od strane Nenada Lalovića da se prezentacija rvanja i Svetske rvačke federacije za sastanak u Buenos Ajresu pripremala gotovo pet meseci i da će sve uraditi da rvanje ostane gde mu je i mesto – rekao je Trajković.
Povezana vest:  EP DO 23 GODINE, POLJSKA, Nemešu zlatna medaja, Stankiću drugo mesto