nenad lalovic por

Lalović: Nisu nas čuli, radimo dalje za opstanak rvanja

Predsednik Svetske rvačke federacije (Fila) Nenad Lalović je u petak u Buenos Airesu priznao da zalaganje za tu istorijsku disciplinu koja nije u pretprogramu Olimpijskih igara 2020. godine, nije „dovoljno saslušano“, ali je rekao da je preduzeo mere da to popravi. 
-Moram da priznam da nas nisu dovoljno slušali. Sa svim sportovima se mora biti oprezan. To što smo mi doživeli (eliminacija iz pretprograma Igara 2020,) treba da bude pouka svim sportovima da se modernizuju zbog publike – kazao je Lalović na konferenciji za novinare u Buenos Ajresu tokom 125. zasedanju Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) koje je započelo u petak. 
Svetske rvačke federacije je priznao da je odluka Komiteta, doneta februara ove godine, o tome da rvanje ne bude u pretprogramu Igara 2020, „najpre izazvala iznenađenje“. 
-Trebalo nam je vremena da shvatimo šta se dogodilo, ali smo potom doneli odgovarajuće odluke – dodao je on.
Svetske rvačka federacija će u nedelju izneti MOK-u svoj slučaj da bi pokušala da povrati olimpijski status tog sporta koji on ima od prvih modernih Olimpijskih igara iz 1896. godine. Rvanje će biti na programu Igara u Rio de Žanejru 2016, ali već nije na pretprogramu Igara 2020. godine. Rvanje se sada, zajedno sa skvošom i softbolom, bori za mesto na spisku olimpijskih sportova. 
MOK godinama pokušava da smanji preveliki obim Igara i zaustavi rast broja sportista na Igrama tako što ograničava broj disciplina, ali uvodi u program nove sportove. 

Povezana vest:  GRAN PRI SLOVENIJE, Srebrni Nemeš