merenje prvi dan madjarska
SVETSKO PRVENSTVO U MAĐARSKOJ
Fris i Franjković probijaju led, Mijatov optimista
 
 Na Svetskom prvenstvu za seniore u rvanju počeo je grčko rimski stil. Srbiju na ovom takmičenju predstavljaju četvorica rvača a sutra (subota) na strunjaču izlaze dvojica srpskih predstavnika – Kristijan Fris i Dejan Franjković.
Fris u kategoriji do 60 kilograma ima za protivnika u prvom kolu predstavnika Paname ali u drugom će morati da se sastane, najverovatnije, sa Ivom Angelovim iz Bugarske. Angelov je aktuelni prvak Evrope a više puta je rvao u Srbiji. U kategoriji Frisa prijavljeno je i žrebano 39 rvača. U kategoriji do 96 kilograma Dejan Franjković u prvom kolu za protivnika ima reprezentativca Jordana dok će se u drugom sastati sa boljim iz duela Rumunija – Jordan.
-Niko nije nepobediv – prve su reči Bojana Mijatova, selektora srpskog tima, misleći na Ivu Angelova, protivnika Kristijana Frisa u drugom kolu.
Fris i Franjković delovali su više nego raspoloženo tokom merenja što je dobro a sada im sledi oporavak do subote u 143 časova kada počinje pohod na novu svetsku medalju za srpsko rvanje.
-Momci su vredno trenirali. Radili smo dugo, sa dosta sparing partnera a sada je red da momci pokažu šta znaju. Obojica su iskusni rvači i nadam se najboljem. Fris ima lakog protivnika u prvom kolu, mada niko na Planetarnom skupu nije lak. U drugom će se sastati sa Angelovim. Videćemo šta će biti mada smatram da je Fris kvalitetniji rvač od Bugarina i mislim da može da ga pobedi. Franjković je bio povređen, to je sanirano i sada je spreman da se upusti u borbu – rekao je Mijatov.
Ovo SP za seniore se rve po novim prvilima i svi su potvrdili da je „lepše rvanje“ za gledanje.
-Možemo da vidimo kvalitetnije borbe. Rvači su atraktivniji na strunjači. U kategoriji do 55 kilograma imali smo prilike da gledamo mnogo mladih, kvalitetnih rvača a dokaz tome je poraz, na startu,  favorita za prvo mesto, Amojana iz Jermenije – rekao je na kraju Mijatov.
U nedelju (22. septembra) na strunjaču će izaći Aleksandar Maksimović i Viktor Nemeš a oni će u subotu popodne, posle merenja saznati svoje protivnike u prvom kolu. 
Povezana vest:  Nenad Lalović: Rvanje se bori za opstanak u olimpijskoj porodici