fris kolumbija
SP BUDIMPEŠTA 2013
Fris zaustavljen na korak do medalje, Franjković stao na startu
 
Srpski reprezentativac u kategoriji do 60 kilograma grčko rimskim stilom, Kristijan Fris u prvom kolu Svetskog prvenstva u rvanju u Budimpešti pobedio je, više nego ubedljivo, tušem, predstavnika Paname – Muisea Sotoa. U drugom kolu, osmini finala Fris se namerio na aktuelnog prvaka Evrope Ivu Angelova, a za njega nije imao rešenja.
Angelov je ušao u finale, posle iscrpljujuće pobede nad Jae Seung Woom  iz Koreje, i tako povukao u repasaž Frisa.
U prvom kolu repasaža Fris je za protivnika imao Huana Karlosa Lopeza (Kolumbija) koga je pobedio bez većih problema. U drugom je Fris rvao sa iskusnim Poljakom Edvardom Barsegjanom koji je uspeo tušem da pobedi srpskog reprezentativca i tako ga zaustavi  na putu za pobedničko postolje.
Dejan Franjković, prredstavnik Srbije u kategoriji do 96 kilograma, na startu takmičenja izgubio je od Aliaksandra Hrabovika iz Belorusije. Rvač bivše Sovjetske republike nije imao snage da stigne do finala jer ga je u četvrtfinalu zaustavio predstavnik Azerbejdžana, Shavla Gadabadze.
Iznenađenje na startu takmičenja, u kategoriji do 84 kilograma priredio je Nenad Žugaj koji je pobedio izuzetnog Rusa Alekseja Mišina. Hrvatski rvač u borbi za polufinale nije imao sreće protiv stamenog Finca Rami Hietaniemena.
Najveću pometnju šestog dana Svetskog prvenstva u rvanju napravio je Aleksandar Kareljin. Iako u penziji, sportskoj, umesto planiranih 15 minuta, zadržao se preko sata u razgovoru sa novinarima, fotografima i volonterima. Gorostas iz Novosibirska imao je samo reči hvale za rvanje u Budimpešti a imao je i strpljenja da odgovara na razna pitanja novinara iz celog sveta.
Poslednjeg dana takmičenja u Budimpešti na programu su preostale tri težinske kateogrije u grčko rimskom stilu a Srbije će sedmog dana predstavljati dvojica takmičara – Viktor Nemeš i Aleksandar Maksimović.
fris panama
Povezana vest:  Svetsko prvenstvo u greplingu oduzeto Srbiji