aleksandar_maksimovic_kosutnjak

KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OI U BUGARSKOJ

Davor Štefanek bolestan, Maksimović želi normu u Sofiji

 

Reprezentativci Srbije otputovali su za Sofiju, gde ih u subotu i nedelju očekuje prvi, od tri, kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre u Londonu. U Rvačkom savezu Srbije žele da održe kontinuitet učešća na Igrama, s obzriom na to da je Davor Štefanek učestvovao na OI 2004 u Atini, kao i 2008. u Pekingu, gde mu je društvo pravio Kristijan Fris.

Turnir u Bugarskoj najuspešniji reprezentativac će morati da propusti. Orlovi, za sada, nemaju vizu za London, ali u naredne tri nedelje imaju tri šanse da do nje dođu. Podsećanja radi posle Bugarske na program su kvalifikacioni turniri i u Kini i FInskoj (nedelju za nedeljom).

Povezana vest:  Tajmazov nastavio dominaciju

– Najveća konkurencija će, biti u Sofiji. Samo finalisti idu na Olimpijske igre, a s obzirom na to da je ovo prvi kvalifikacioni turnir, biće žestoko – rekao je Sreten Damjanović, trener rvača Srbije.

Prvi trener reprezetacije potvrdio je da će Štefanek ostati u Srbiji.

– Od utorka se Davor bori sa virusom. Imao je stomačne tegobe, bolela ga je glava i nismo hteli da ga maltretiramo, s obzirom na to da je iscrpljen. U Bugarskoj neće učestvovati, ali se nadamo da će već u Kini da obezbedi plasman na Olimpijske igre – zaključuje Damjanović.

Povezana vest:  SP GREPLING - POLJSKA, Srpski tim spreman za Krakov

Srbiju će u Bugarskoj da predstavljaju Aleksandar Maksimović (do 66 kg), Petar Balo (do 84 kg), Dejan Franjković (do 96 kg) i Nemanja Pavlović (do 120 kg).

Najviše šanse u Sofiji imaće Aleksandar Maksimović.

-Posle evropskog prvenstva u Beogradu nastavio sam sa treninzima tako da sam sada spreman za takmičenje u Bugarskoj. Želja mi je da već u Sofiji overim vizu za Olimpijske igre u Londonu. Tako će peh sa Prvenstva Starog kontinenta, gde nisam stigao do zlatne medalje, pokažem svima das am spreman za najveće planetarno takmičenje a na Igrama je sve moguće – rekao je Aleksandar Maksimović.

Povezana vest:  Somborcima dupla kruna u plej ofu