aleksandar_rajacic_sp_bgd_2011

SP GREPLING 2011

Aleksandar Rajačić: Nadao sam se boljem rezultatu!

 

Dugo najavljivano svetsko prvenstvo u neolimpijskim rvačkim disciplinama je završeno. Posle tri dana borbi u hali na Banjici, posle odličnih mečeva došlo je na red i svođenje računa. Srpska reprezentacija osvojila je 14 odličja.

Iako su neke medalje bukvalno podeljene, pogotovo u konkurenciji devojaka ali kako kažu neki od posetilaca SP na Banjci: -Ko će se za par godina sećati koliko je bilo takmičara u konkurenciji?!

Ipak, račun je sveo selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Rajačić.

Povezana vest:  Prvenstvo centralne Srbije za kadete i ml. pionire

– Moglo je da bude i bolje – bile su prve reči Aleksandra Rajačića, selektora i takmičara Srbije. Rajačić je osvajio bronzanu medalju u greplingu u konkurenciji „no gi”.

– Nismo imali sreće, možda smo malo i oštećeni od sudija, neki nisu imali „svoj dan”, ali kako je krenulo, još se i dobro završilo. Poslednji dan je bio odličan. Valjda su momci svhvatili gde su grešili prethodnih dana i pružili mnogo bolje izdanje.

Neki od favorita u srpskom timu su podbacili!

Povezana vest:  SP GREPLING 2011, Beograd domaćin najboljih svetskih rvača

– Naši najveći favoriti nisu imali dan. Dešava se. Desilo se i meni. I sam znam da je to moguće. Razumem ih…

Kakav su utisak ostavile devojke?

– I one su mogle bolje. Najviše sam očekivao od Ane Tube. Međutim, pošto je ona slabija od protivnica, jer ima 68 kilograma, verovatno će da pređe u nižu kategoriju, do 65. Budući da se bavi i džudoom i rvanje, njoj jedino nedostaje borba u parteru. Tu je malo „tanja”. Inače, reč je o perspektivnoj takmičarki. Pokazala je veliko srce, borila se do poslednjeg daha.

Povezana vest:  Lalović: Nisu nas čuli, radimo dalje za opstanak rvanja

Na redu je kraća pauza.

– Od 4. do 6. novembra u Mađarskoj je na programu Svetsko juniorsko prvenstvo. Trudiću se da okupim najbolju ekipu. Putovaće samo oni  koji mogu da osvoje medalju. Ima tu momaka koji su se takmičili na seniorskom Svetskom prvenstvu, a još su juniori. Ako je Kosanović bio drugi u ovakvoj onkurenciji, očekujem da bude prvi kod juniora. Na takmičenju će moći da učestvuju i Domanović i Radulović – rekao je na kraju Rajačić.