nole_finale_montreal_slavi

ATP MONTE KARLO

Ðoković u četvrtfinalu Monte Karla

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira Masters serije u Monte Karlu pošto je savladao Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 2:1 (2:6 6:1 6:4). Đoković će u četvrtini finala sutra igrati sa boljim iz duela Brazilca Tomaza Belučija i Holanđanina Robina Hasa.

Srpski teniser je do pobede došao za sat i 34 minuta a meč je bio I prekinut zbog kiše posle nešto više od časa igre. Ukrajinac je dobro počeo meč i dva puta uspeo da oduzme servis Đokoviću za vođstvo u setovima.

Povezana vest:  Del Potro igra uprkos preporuci lekara

Ipak, u nastavku igre srpski teniser je značajno popravio igru na svoj servis a uspeo je i da napravi dva brejka da bi meč odveo u odlučujući set. Treći set je na kratko prekinut zbog kiše, a u nastavku je viđena uzbudljiva igra u kojoj je Đoković u odlučujućim poenima bio bolji i došao do pobede.

Đoković nije nastupio na turniru u Monte Karlu prošle sezone zbog povrede, a titulu brani Španac Rafael Nadal. Nagradni fon turnira je 2.428.000 evra. Pobednik će osim novčane nagrade osvojiti i 1000 ATP poena.

Povezana vest:  ATP MADRID, Berdih prvi finalista turnira u Madridu