maksa merenje
SP BUDIMPEŠTA 2013
Maksimović lake ruke na žrebu, Nemeš protiv Azerbejdžanca
 
-Nije mi bitno protiv koga rvem. Moje je da treniram i da spreman izađem na strunjaču – bile su prve reči Aleksandra Maksimovića koji će sutra (nedelja) nastupiti na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, u kategoriji do 66 kilograma.
Jedan od najboljih srpskih rvača Aleksandar Maksimović do sada u riznici ima pregršt medalja, juniorskih (dvostruki jinorski prvak Evrope i vicešampion sveta) i seniorskih (dva puta treći EP Dizeldorf 2011 i EP u Beogradu 2012). Ovoga puta, u borbi za novo pobedničko postolje u prvom kolu Maksimović će se sastati sa predstavnikom Austrije, u drugom sa boljim iz duela Brazil Kolumbija a u trećem sa pobednikom iz mečeva Honduras – Taj Pej i Giam – Grčka.
-Od decembra se spremamo za svetsko prvenstvo. Dosta smo radili, imali smo dosta priprema sa kvalitetnim protivnicima. Sve što imam da kažem biće na strunjači. Bitno je da sam spreman – rekao je Maksimović i dodao: -Dobro je što je Svetsko prvenstvo u Mađarskoj, tamo se osećamo kao kod kuće a imaćemo veliku podršku sa tribina jer očekujem dosta prijatelja.
Viktor Nemeš za protivnika u prvom kolu imaće reprezentativcsa Azerbejdžana a u njegovoj težinskoj kategoriji, kao i kod Maksimovića ima po 39 takmičara.
Povezana vest:  SP ISTANBUL, I Bulatović bez rezultata, Orlovi bez medalja i viza za OI