mate nemes rad spa
PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE
Počinje borba, Proleter brani titulu, Senta istupa iz Lige?!
 
Narednog vikenda (5. i 6. oktobar) startuje Prva rvačka liga Srbije. Na spisku je 10 klubova koji će se boriti za titulu najboljeg u grčko rimskom stilu za 2013. godinu a titulu brane crveno beli iz Zrenjanina. Ekipa Proletera, kako nezvanično saznajemo, značajno se pojačala u prelaznom roku jer su pristupnice klubu potpisala braća Nemeš mada se spominje i Dejan Franjković. Ipak, sve će biti poznato u utorak popodne (što se prelaznog roka tiče).
Prošle sezone u Plej ofu su bili Proleter, Spartak, Partizan i Sombor a ove sezone, posle osam kola znaće se učesnici Plej ofa mada, kako nezvanično saznajemo (opet) ekipa Sente će istupiti iz Ligaškog takmičenja. Upravo su za taj klub i rvala braća Nemeš – Viktor i Mate.
Preoleter, kao branilac titule, takmičenje počinje na domaćem terenu a dočekuju somborski Radnički. Ekipa beogradskog Partizana ide na noge plavo belima iz Subotice – Spartaku i to će biti derbi, na startu takmičenja, mada će se oba kluba, ako se gleda tabela, naći u finalu Plej ofa. Rvači beogradskog Radničkog, popularni Krstaši u nedelju dočekuju Potisje dok debi u elitnom takmičenju imaju rvači Viteza iz Šapca. Ipak, ostaje neizvesno da li će oni za vikend rvati jer je će u Kragujevcu, najverovatnije, biti zauzeta sala.   
 
Raspored 1. kola
Proleter (Zrenjanin) – Radnički (Sombor)
Novi Sad (Novi Sad) – Senta (Senta)
Spartak (Subotica) – Partizan (Beograd)
Radnički (Kragujevac) – Vitez (Šabac)
Radnički (Beograd) – Potisje (Kanjiža)
Napomena: meč Radnički (Kragujevac) i Potisje biće odloženi zbog zauzetosti sale?! Naravno, ostaje da se vidi da li će Senta ostati u takmičenju.
Povezana vest:  EP POLJSKA, Orlići bez medalja na Prvenstvu Starog kontinenta