zivanovic klisaric radnicki LJIG
PRVA RVA;KA LIGA SRBIJE
Doneta odluka o nastupu takmičara sa dvojnim državljanstvom u Ligi Srbije
 
U minulom periodu dugo se razgovaralo u rvačkim krugovima da li rvači koji imaju dvojno državljanstvo mogu da nastupaju i u domažem Šampionatu.
Na sednici Liga odbora Prve Rvačke lige Srbije za 2013. godinu koja je održana 19. Avgusta 2013. u Zrenjaninu doneta je odluka da na prvoligaškim mečevima ne mogu da nastupaju takmičari koji imaju dvojno državljanstvo (Republike Srbije i neke druge države), a koji ne mogu da nastupaju za rvačku reprezentaciju Srbije. Sličnu odluku je doneo Kosarkaski savez Srbije koji je ugradio u svoj Registracioni pravilnik.
Međutim, zaključak sportskog inspektora Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i na osnovu Rešenja tog ministarstva nalaze se Košarkaskom savezu Srbije da preinači svoju odluku da se igrači koji imaju dvojno državljanstvo, ali nemaju pravo nastupa za reprezentaciju Srbije tretiraju kao stranci, jer je neustavna.
Upravo zato je predsednik Liga odbora Prve rvačke lige Srbije Zoltan Balint doneo sledeću odluku:
-Na mečevima Prve Rvačke lige Srbije za 2013. takmičari sa dvojnim državljanstvom (Republike Srbije i neke druge države), a koji ne mogu da nastupaju za reprezentaciju Srbije, ne tretiraju se kao stranci. Da bi mogli da nastupaju za svoje timove moraju da budu uredno registrovani za 2013. sa važećim lekarskim pregledom. Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljivanja u Biltenu br. 2 Prve Rvačke lige Srbije za 2013.
Povezana vest:  DRUGI KUP JUNIORA, Spartak ekipno najbolji, viđene odlične borbe (FOTO)