fris panama

GOLDEN GRAND PRI AZERBEJDŽAN

Srpski trio u Bakuu

Prestižni, završni turnir u Azerbejdžanu biće na programu od 22. do 24. novembra a strunjače će biti postavljene u Bakuu. Okupiće se najbolji rvači sveta koji su se, po rezultatima sa kontinentalnih takmičenja, kvalifikovali za ovaj završni turnir.

Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati Kristijan Fris (do 60 kg), Davor Štefanek (do 66 kg) i Mate Nemeš (do 66 kg) a trener je Bojan Mijatov.

Povezana vest:  Rvanje izbačeno sa OI 2020!

Organizator turnira (Rvačka Federacija Azerbejdžana) obezbedila je nagrade za najbolje i to:

Prvo mesto 10.000 dolara sportisti i 2.000 treneru. Srebrna medalja 5.000 i bronzana medalja 2.000.

Selektor RSS Bojan Mijatov optimist je pred put u Azerbejdžan.

-Kraj sezone je i u Azerbejdžanu će se okupiti najbolji rvači sveta u svim kategorijama. Biće to pravi praznik rvanja a Srbija će imati predstavnike u dve težinske kategorije. Pošto je, može se slobodno reći, pozivni turnir, smatram da će konkurencija biti odlična ali sam siguran u Kristijana Frisa i Davora Štefaneka a posle svetskog prvenstva u Budimpšeti nastavili smo sa konstantnim treniranjem i mislim da možemo da stignemo do rezultata. Mate Nemeš je takođe spreman i sve zavisi od žreba. Pored prestiža i pobedničkog postolja motiv više svim rvačima na turniru biće i finansijska sredstva tako da će svi takmičari pružiti više od 100 posto snage i znanja tako da će to biti pravi praznik rvanja – rekao je Mijatov. 

Povezana vest:  RVAČI PARTIZANA STIGLI U BEOGRAD, U Srbiju stigao još jedan trofej