pobednik kzn

„POBEDNIK 2013“ U PADINSKOJ SKELI

Šimšić: Pobednik na parteru – pobednik u životu!

 

Rvački klub „Pobednik“ pod pokroviteljstvom Opštine Palilua i u saradnji sa Rvačkim savezom Srbije, i uz svesrdnu pomoć prijatelja rvačkog sporta iz firmi PKB, Frikom, Imlek, „Bami inženjering“, Hotela „Prezident“ Kovilovo, „Šorti“, Grafopres, Svingam Duneks, Alma Kvatro i drugih, organizovaće u nedelju 1. decembra od 11 časova u sportskoj hali u Padinskoj Skeli peti  turnir za kedete. mlađe i starije pionire „Pobednik 2013“.

– Opština Palilula podržva sve aktivnosti koje odvode decu sa ulice. Posebno nam je zadovoljstvo da pomognemo grupi entuzijasta okupljenih oko kluba „Pobednik“ koji  ulažu izuzetne napore da rvanje, sport ogromne tradicije u našem gradu, popularišu među maladima a jedna od najleših akcije je uprvo ovaj turnir na kome ćemo videti dečake uzrasta od devet do 15 godina iz Bugarske, Makedonije, BiH, Hrvatske, Švedske i Srbije – istakao je Stojan Nikolić predsednik Opštine Palilula na konferenciji za medije u hotelu „Prezidinet“ u Kovilovu.

Povezana vest:  Plej of u Subotici

Takmičenje počinje u 11 časova i predsednik kluba Aleksandar Gačanović je pozvao sve ljubitelje sporta da bodre male rvače:

– Klub  smo osnovali pre osam godina i već imamo preko 60 medalja sa raznih takmičenja. Turnir organizujemo već pet godine ali je ove sezone prvi put  međunarodni. Želimo da jednog dana uđe i u kalendar FILA i da na njemu učestvuju talenti i iz najjačih rvačkih zemalja u svetu.

Povezana vest:  RVAČI PARTIZANA STIGLI U BEOGRAD, U Srbiju stigao još jedan trofej

Zoran Šimšić direktor takmičenja je posebno istakao:

– Moto turnir je ove gdine „Pobednik na parteru – pobednik i u životu“. Rvanje je divan sport, razvija zdrave ličnosti  a nama je posebno drago što nam dolazi preko 120  najmlađih rvača koji su budućnost ovog sporta.

Sekretar Rvačkog saveza Srbije Milan Jelić je rekao da rvačka organizacija uvek pomaže domaćinima ovakvih turnira kojih je malo u kalendaru ali koji mnogo znače za razvoj ovog sporta:

– Očekujemo i rvače iz svih beogradskih klubova, kao i iz Obrenovca, Valjeva, Šapca, Zrenjanina, Subotice… Siguran sam da će ovo biti praznik rvačkog sporta, pomogli smo organizatorima sa tehnikom, strunjačama i semaforima i publika će imati najbolja uslove za prećenje borbi.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Partizan deklasirao Radnički

 Svečano otvaranje je od 16 časova. Učestvovaće KUD PKB, plesna grupa Flaj a u revijalnom delu na strunjače će slobodnim stilom izađi i dve takmičarke i predstaviti i ovaj u svetu veoma popularan segment rvačkog sporta. Zatvaranje turnira je u 19,30 časova.

Rvačka sekcija „Pobednika“ počeće da radi od 3. februra iduće godine u sali u Padinskoj Skeli. Termini su utorak i četvrtak od 19 do 20 časova kao i subotom  od 9 do 10 časova.