trajkovic i maksa

Trajković: Imamo odličan tim za velika takmičenja

 

Po završetku 28. Memorijala „Ljubomir Ivanović – Gedža“ predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković delovao je zadovoljno. Srpski rvači osvojili su tri zlatne, srebrnu i bronzanu medalju u jakoj konkurenciji. Pod svodovima SC Banjica učestvovalo je 88 rvača iz 16 zemalja a srpske reprezentativce predvodili su Aleksandar Maksimović, Kristijan Fris i Petar Balo sa zlatnim medaljama.

-Izuzetno sam zadovolojan odzivom na našem tradicionalnom turniru i ovo je odlična provera pred Evropsko prvenstvo u Finskoj koje je na programu početkom aprila. Zadovoljan sam rezultatima naših sportista a posebno me je obradovao Petar Balo koji se polako vraća u reprezentativnu normu i osvajanjem prvog mesta dobija na sigurnosti. Zadovoljan sam i ostalima jer smo delovali kao jedan vrlo ozbiljan nacionalni tim kako na tako i van strunjače – rekao je Trajković.

Povezana vest:  KADETSKA REPREZENTACIJA SRBIJE PUTUJE NA EP U VARŠAVI, Orlići budućnost srpskog rvanja

Organizator turnira bio je RK Partizan ali su finansijski pomogli grad i država.

-Posebno se zahvaljujem Ministarstvu omladine i sporta i gradu Beogradu na finansijskoj podršci za organizaciju ovog turnira a nadam se da smo na pravi način opravdali uložena sredstva i dostojno reprezentovali i igrad Beograd i našu zemlju – veli Trajković.

Da li se neko posebno istakao na turniru, od srpskih takmičara, Trajković nije hteo da komentariše

Povezana vest:  SP ZA VETERANE 2014, Beograd gosti svetski krem

-Već sam rekao da mi je drago za Bala i to je to jer ne bih ikoga da izdvajam. Ekipa deluje kao porodica, vredno rade i treniraju i drago mi je da na strunjači mogu da se rvu sa svima, bez respekta. Rezultat jeste važan i to je merilo uspeha ali smatram da je ovo tim koji ka tome ide, kao porodica i da će se o ovim momcima mnogo pisati – rekao je na kraju Trajković.

Povezana vest:  Memorijalni turnir „Ivan Čupić – Vanja“