stefanek slavi
EP U FINSKOJ 2014
Orlovi spremni za Šampionat
 
Na Prvenstvu Evrope u rvanju, u sva tri stila, u finskom gradu Vantaa kraj Helsinkija Srbiju će predstavljati petorica rvača. Šampionat počinje danas (1. april) dok je grčko rimski stil na programu u subotu i nedelju (5. i 6. april).
Prvo za Finsku kreće Zaur Efendijev reprezentativac Srbije u slobodnom stilu koji će nastupati u kategoriji do 70 kilograma a zajedno sa njim putuje i trener Mladen Kecman. Efendijev nastupa u petak(4. aprila).
Ekipa Srbije u grčko rimskom stilu kreće put Finske u četvrtak ujutru a na spisku trenera i selektora RSS Stojana Dobreva i Srete Damjanovića su Kristijan Fris (do 59 kg), Davor Štefanek (do 66 kg), Aleksandar Maksimović (do 71 kg), Viktor Nemeš (do 75 kg), Petar Balo (do 80 kg). U Finskoj će putovati i Andrija Romić, direktor RK Spartak u cilju promocije EP za kadete koje je na program 2015 u Subotici.
U subotu nastupaju Kristijan Fris i Davor Štefanek a na programu su kategorije do 59 kg, do 66 kg, do 98 kg i do 130 kg, dok u nedelju nastupaju Aleksandar Maksimović, Viktor Nemeš i Petar Balo a na strunjače izlaze takmičari u kategorijama do 71 kg, do 75 kg, do 80 kg, do 85 kg.
Povezana vest:  SP ZA VETERANE, SARAJEVO 2013, Petar Tot drugi, Šrčanski peti