fgris MI 2013 (2)
EP FINSKA 2014
Fris peti, nemoćan protiv sudija!
 
Srpski rvač u kategoriji do 59 kilograma Kristijan Fris zauzeo je peto mesto na evropskom prvenstvu u rvanju, u grčko rimskom stilu. U finskom gradu Vantaa sudije su zaustavile Frisa da se domogne medalje.
Naime, u polufinalnom meču, u duelu sa Bugarinom Kostadinovim, sedam sekundi pre kraja sudije su dale opomenu Frisu za pasivnost i tako ga eliminisali iz daljeg takmičenja, tačnije, poslali u borbu za bronzanu medalju.
U meču za treće mesto Fris je izgubio od Rusa Kujlakova tako da su prethodne maestralne borbe na strunjači i ubedljive pobede nad rvačima Gruzije, Izraela i Hrvatske morale da se zaborave.
Posle meča za treće mesto Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije bio je nervozan.
-Drastično je od strane sudija ostećen Kristijan Fris u borbi za ulazak u finale evropskog prvenstva protiv bugarskog rvača Kostadinova. Nemam običaj da se žalim na suđenje ali postoje video snimci gde se može proveriti ono što tvrdim. Još je veća žal za ovom borbom jer je kasnije u finalu bugarski rvač postao evropski prvak. Ne mogu da prihvatim i da razumem takvo navijačko suđenje tim pre što je naš čovek iz Srbije, gospodin Nenad Lalovic predsednik Svetske rvačke federacije. Na žalost , očigledno da je ovaj put kod sudija odlučivalo nešto drugo a ne tok borbe i rvačka pravila. Peto mesto Frisa tretiram kao ispunjenje zadatog cilja u ovoj godini ali ostaje žal za medaljom… Nadam se boljoj sportskoj sreći sutra kada nastupaju Maksimović, Nemeš i Balo – rekao je Trajković.
Povezana vest:  Lalović: Nisu nas čuli, radimo dalje za opstanak rvanja