dzejson_baton_mer_mek_australija

ROS BRON PRIZNAO DA JE RAZOČARAN ODLASKOM BATONA, ALI GA RAZUME

Dženson želi da se dokaže

 

Šef ekipe Mercedes GP Ros Bron priznao je da ga je razočaralo kada je aktuelni svetski prvak DŽenson Baton napustio tim i prešao u Meklaren.

Prošle godine je Baton sa ekipom Bron GP (sadašnji Mercedes) neočekivano osvojio titulu, ali je ipak na kraju sezone odlučio da ode iz tima. Da je napravio pravi potez, pokazuje i činjenica da je slavio na dve od prve četiri trke ove sezone i nalazi se u vođstvu u šampionatu sa 60 bodova.

Povezana vest:  FORMULA 1, Hamiltonu pol pozicija u Španiji

Bron je priznao da razume razloge zbog kojih je Ostrvljanin otišao, ali da je razočaran jer se Mercedes potruduio da ga zadrži.

– DŽenson je osećao da ljudi misle kako je postao šampion samo zato što je imao najbolji bolid. Odlučio je da ode kako bi pokazao da i udrugoj ekipi može biti najbolji. Bez obzira na sve i dalje smo prijatelji. Iz Malezije smo se zajednovraćali avionom i normalno razgovarali. Međutim, na stazi je drugačije. DŽenson je bio sjajan deo ekipe, ali je to sada prošlost i mi ga moramo pobediti – rekao je Bron i zaključio. – DŽenson se u Meklarenu želi dokazati i pored momka koji je verovatno najbrži i najtalentovaniji vozač današnjice, Luisa Hemiltona. Postavio je sebi veliki izazov i za sada mu dobro ide.

Povezana vest:  Alfa Romeo ponovo u Formuli jedan