sumaher

Šumaher: Ne očekujte puno u Barseloni

 

Iako je Mihael Šumaher najavljivao kako će sa povratkom u Formule 1 u Evropu i njegov Mercedes biti znatno kvalitetniji, on ipak ne vjeruje da se na Velikoj nagradi Španije, koja je na programu 9. maja može boriti za vrh.

-Ne očekujte previše u Španiji – jasno je poručio Nemac svojim navijačima uoči pete trke sezone koja će se narednog vikenda održati na stazi pored Barselone.

Povezana vest:  Verbalni sukob Šumahera i Alonsa posle kvalifikacija za VN Australije

Sedmerostruki svetski prvak ne snalazi se najbolje, za sada, u svojoj povratničkoj sezoni nakon trogodišnje pauze. U prve četiri trke osvojio je ukupno deset bodova, odnosno 50 manje od vodećeg Džensona Batona iz MekLarena i čak 40 bodova manje od svoga klupskog kolege Nike Rosberga.

-Svi timovi u Barcelonu dolaze sa izmenjenim bolidima, pa tako i mi. Radili smo na opštem razvoju automobila, kao i na nekim specifičnim poboljšanjima i uveren sam da nam je ostalo još prostora za napredak u budućnosti. Naš korak napred u Barseloni će biti veliki, ali ne bi bilo realno očekivati da ćemo se iznenada boriti za vrh – izjavio je Šumaher.

Povezana vest:  Sena želi da završi trku u Bahreinu