Bernie Ecclestone 2012 1

Eklston: Nema problema s Rusijom

Formula jedan nema nikakvih nesuglasica s Rusijom i da će se tamošnja trka održati oktobra, kako je i planirao, uprkos krizi u Ukrajini, rekao je danas prvi čovek takmičenja Berni Eklston. 
-Imamo ugovor. Naši prijatelji su tamo, zadovoljni su ugovorom i svi ćemo biti tamo. Možda ljudi imaju pitanja o Rusiji, ne znam. Mi nemamo nikakvih pitanja – rekao je Eklston novinarima na stazi Spa Frankoršamp u Belgiji, preneli su britanski mediji. 
Prva trka Formule jedan za Veliku nagradu Rusije održaće se 12. oktobra u Sočiju. Međunarodna automobilska federacija (FIA) odobrila je održavanje trke, što mnogi kritikuju zbog krize u Ukrajini. Zapadne zemlje su uvele sankcije Rusiji zbog kako su SAD i Evropska unija navele „podrške Moskve separatistima u istočnoj Ukrajini“. 
Eklston se danas prvi put pojavio na stazi otkako je platio 100 miliona dolara poravnanja da se okonča sudski postupak u kome je bio optužen za mito. On je tada rekao da je ispao budala što je platio. 
-Bio sam srećan, samo sam se šalio. Sudija je i tako rekao da tužilaštvo nema slučaj. Drago mi je što je to završeno – rekao je Eklston. 

Povezana vest:  VN MAĐARSKE, Baton pobedio u Mađarskoj