hamilton rozbergVolf: Rozberg je kriv; Hamilton: Boriću se do kraja

Direktor Mercedesa Toto Volf okrivio je Nika Rozberga za incident sa Luisom Hamiltonom u današnjoj trci Formule jedan za Veliku nagradu Belgije.
Rozberg je u drugom krugu današnje trke udario u Hamiltonov bolid I probušio mu levu prednju gumu. Britanac se nije oporavio od tog incidenta, pa je trku završio u 39. krugu, dok je Rozberg osvojio drugo mesto. Sudije su tokom trke saopštile da neće istraživati taj incident.
-Ne treba da pokušavate da obilazite na stazi sa nožem u zubima u drugom krugu trke i tako oštetite oba bolida. Drugi krug duge trke, sudar dva vozača iste ekipe. To je potpuno neprihvatljivo. To je bio odlučujući trenutak u njihovoj borbi, ali i borbi Mercedesa. Luis je veoma uznemiren, ali ne možemo ništa da mu kažemo – rekao je Volf, preneo je Bi-Bi-Si.
-Dugo smo ga držali u trci iako je imao oštećen bolid. Ali, brzo će se oporaviti, biće sve sređeno – dodao je Volf.
Hamilton i Rozberg se bore za šampionsku titulu, a nemački vozač sada ima 29 bodova više.
Hamilton je rekao da Rozberg ima veliku prednost, ali da će se žestoko boriti do kraja šampionata.
-Nije dobro, to je 30 bodova i trebaće mi mnogo vremena da to stignem, ali znam da stvari mogu da se promene. Sada ova sezona izgleda dobro za Rozberga, njegovo vozilo retko kad staje. Mnoge stvari mi prolaze kroz glavu, možda ovo nije moja godina, ali imamo odličan bolid, odličan tim i nastavićemo da se borimo – rekao je Hamilton.
-Ko zna, možda će sreća preći na moju stranu. Ova situacija me podseća na školu, nastavnici će reći nešto, ali neće uraditi ništa. Sudije nisu uradile ništa i sada imam 30 bodova zaostatka i
moraću da se saberem i u naredne dve trke da napadam kao lud – rekao je Hamilton.
Hamilton i Rozberg nisu u dobrim odnosima, a Britanac smatra da ga je klupski kolega u kvalifikacijama za trku u Monaku namerno sprečio da osvoji pol-poziciju. Tokom trke u Mađarskoj Hamilton nije poslušao naređenje iz boksa da propusti Rozberga.
Upitan da li se danas oseća lošije nego u Monaku, Hamilton je rekao:
-Ne bih rekao da je ovo lošije. U Monaku je bilo prilično gadno. Ne znam zbog čega me je danas udario, ali siguran sam da će večeras srećan otići iz Belgije – rekao je Hamilton.
Naredna trka u šampionatu Formule jedan vozi se 7. septembra u Monci, za Veliku nagradu Italije.

Povezana vest:  SUTRA U 18 ČASOVA MEKLAREN I RED BUL NASTAVLJAJU BORBU NA VELIKOJ NAGRADI KANADE

PHOTO: Clive Mason/Getty Images Sport