sale djordevic pionirĐorđević: Ne računam više na Micova

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević precrtao je danas Vladimira Micova sa spiska igrača za Svetsko prvenstvo u Španiji.
Đorđević je na meču sa Novim Zelandom udaljio iz tima Micova, koji je nezadovljan izmenom nešto prigovorio selektoru.
-U trenutku kada se to desilo bacio je peškir i nije hteo da se okrene, naravno da više ne računam na njega. Dres reprezentacije Srbije su nosili mnogo veći igrači i njegova kratka reprezentativna karijera je završena dok sam ja selektor – rekao je Đorđević na konferenciji za medije u hali Pionir posle poraza od Novog Zelanda (102:96).
On je dodao da je Vladimir Štimac najbolji primer kako se jedan igrač bori za mesto u državnom timu.
-Nije bilo razloga za tako neprimereno ponašanje. Tražio sam od igrača da imaju pravi odnos preme zemlji i nacionalnom dresu, jer to je svetinja. Ne ineteresuje me šta je uradio, ali ni saigrače – poručio je Đorđević.
Selektor je istakao da će za par dana saopštiti konačan spisak putnika na SP u Španiju.
-Hteo sam da vodim svih 14 igrača, a u ovom trenutku 13. U narednim danima saopštiću spisak za Španiju. Novi Zeland je odigrao jednu od najboljih partija u svojoj istoriji. Igrali smo protiv ekipe koja je u dobroj formi i mojim igračima ne zameram mnogo. Iako smo odigrali dobru odbranu, protivnik je pogodio šut sa skoro pola terena. Pokazalo se da je Novi Zeleand nezgodan protivnik za nas i njihov stil je primer kako se igra košarka – kazao je Đorđević.
Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović istakao je da je Novi Zeland pobedio zahvaljujući dobrom šutu u ključnim trenucima.
-Loše smo otvorili meč, iako smo imali prednost. Protivnik je posle pogodio teške šuteve i nismo uspeli da se vratimo. Želeli smo pobedu i dali smo maksimum uprkos porazu – rekao je Bogdanović.
Prvenstvo sveta počinje 30. avgusta, a Srbija će igrati u grupi A u Granadi sa Španijom, Egiptom, Iranom, Brazilom i Francuskom.

Povezana vest:  NBA, Pobede Orlanda i Feniksa

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES