Rosberg Bahrain QualifyingRozberg na pol poziciji u Abu Dabiju
 
Vožač Mercedesa Nemac Niko Rozberg osvojio je početnu, pol poziciju na današnjim kvalfikacijama za trku Formule jedan za Veliku nagradu Abu Dabija.
Rozberg je ostvario brži krug od svog klupskog kolege Britanca Luisa Hamiltona za 0,386 sekunde, pa će tako trenutno vodeći u generalnom plasmanu voazača startovati sa druge pozicije.
Nemcu je ovo 15. pol pozicija u karijeri, a 11. ove sezone. On je najbrži krug na stazi Jas Marina izvezao u vremenu od jenog minuta i 40,480 sekunde.
Pred poslednju trku sezone, Hamilton ima 17 bodova višse od Rozberga, što znači da je Britancu potrebno da bude prvi ili drugi na trci, bez obzira na rezultat Nemca. S druge strane, ukoliko Rozberg trijumfuje potrebno mu je da Hamilton bude u najboljem slučaju treći.
S treće pozicije na sutrašnjoj trci startovaće vozač Vilijamsa Valteri Botas iz Finske, dok će mu društvo u drugom startnom redu praviti klupski kolega Brazilac Felipe Masa.
U trećem startom redu našao se dvojac Red Bula – Danijel Rikardo I Sebastijan Fetel.
Prvu desetoricu kompletiraće vozač ekipe Toro Roso Danil Kvjat iz Rusije, Britanac Dženson Baton u Meklarenu i dvojac Ferarija – Finac Kimi Raikonen i Španac Fernando Alonso.
Trka za Veliku nagradu Abu Dabija, poslednja u šampionatu Formule jedan startovaće u 14.00 po srednjeevropskom vremenu.
Povezana vest:  FORMULA 1, Mark Veber pobedio u Silverstonu