fetel

Horner: Fetel će izvući pouke iz teške sezone

Direktor Red Bula Kristijan Horner izjavio je danas da će loši rezultati iz ove sezone učiniti četvorostukog svetskog šampiona Formule jedan Sebastijana Fetela boljim vozačem. Fetel je i 2014. godinu ušao kao četvorostruki uzastopni šampion, ali u sezoni nije ostvario nijednu pobedu, prvi put od 2008. godine. On je zauzeo peto mesto u šampionatu, a njegov klupski kolega Danijel Rikardo bio je treći. 
Nemac je na kraju sezone, godinu dana pre isteka ugovora napustio Red Bul i prešao u Ferari, gde je zamenio Fernanda Alonsa, koji je otišao u Meklaren. 
-Ovo je bila teška godina za Fetela. Nije imao mnogo sreće i često mu stvari nisu išle na ruku. Povrh svega, nije bio zadovoljan bolidom nakon što su u ovoj sezoni promenjena pravila – rekao je Horner za sajt Autosport. 
-On je izuzetno talentovan i mislim da je ovo bilo prvi put da je njegov klupski kolega bio konkurentan i uspešniji i to je morao da prihvati. Izvući će pouke iz ove sezone – dodao je Horner. 
Fetel je od 2009. do 2014. godine vozio 113 trka za Red Bul i ostvario 38 pobeda, a Horner je rekao da ekipa već oseća odlazak nemačkog vozača. Direktor Red Bula nada se da će Rikardo i Fetelova zamena Danil Kvjat „ispuniti prazninu“. 
-Vozač takvog kalibra i veliki uspeh koji smo zajedno postigli… Velika je šteta što je Sebastijan otišao. Ali možemo biti zadovoljni ekipom jer je Rikardo veliki talenat i videćemo kako će se boriti protiv Fetela. Tu je i Kvjat, novi mladi talenat, što znači da nas čeka svetla budućnost – rekao je Horner. 
Šampionat Formule jedan sledeće godine počinje 15. marta trkom za Veliku nagradu Australije. 

Povezana vest:  Mercedes pod istragom zbog pritiska guma, Hamilton nije zabrinut