robert_kubica_monte_karlo_portret_2010FORMULA 1

RENO UVEREN DA MOŽE DA ZADRŽI ROBERTA KUBICU

Poljak ne odlazi

 

Ekipa Renoa i vozač Robert Kubica u dosadašnjem delu sezone pokazali su se kao faktor na koji se mora računati, s obzirom da je Poljak u pet trka, tri puta bio na podijumu i samo jednom nije bio plasiran u prvih deset. Trenutno je na trećem mestu u šampionatu sa 59 bodova, 19 manje od vodećeg Marka Vebera.

Povezana vest:  FORMULA 1, Hamilton: McLarenov bolid je bolji nego prošle godine

Upravo su ovakvi rezultati, potpuno razumljivo, i privukli Ferari koji figurira kao sledeći stepenik u karijeri Poljaka. Kubica (25), pominje se kao zamena za Felipea Masu u narednoj sezoni.

Uprkos ovim spekulacijama, direktor ekipe Reno Erik Bulije veruje da će Kubica i sledeće sezone voziti za francuski tim.

– Robert odlično radi i dopada mu se atmosfera koja vlada u ekipi. Uvešćemo neka poboljšanja, imamo visoke ambicije u budućnosti i o svemu tome ga obaveštavamo, a prilično sam siguran da će ga to učiniti zadovoljnim da ostane – nada se Bulije.

Povezana vest:  Korina Šumaher: Novinari, ostavite našu porodicu na miru

Francuz je otkrio tajnu uspeha Renoa ove sezone, koja leži u saradnji vozača i ekipe, a što je još važnije donosi rezultate.

– To je ključna stvar u trkama. Ranije je Alonso odlično sarađivao sa ekipom, a isto to želimo i sada – objasnio je Bulije i dodao. – Tim je imao problema u skorije vreme i njegovo restruktuiranje je bilo odlično za moral. Ovaj tim je osvajao titule, zna kako da se takmiči, bude uspešan i napravi dobar bolid.

Povezana vest:  Alonso: Ne odustajem od napadačke taktike