f1_grand_prix_logo

ZA ROSA BRONA TURSKA KONAČNI TEST ZA BOLID

Pravi Mercedes u Istanbulu

 

Šef ekipe Mercedes GP Ros Bron veruje da će Velika nagrada Turske na stazi u Istanbulu biti pravi pokazatelj koliko su poboljšanja zaista učinila za bolid na prethodne dve trke u Španiji i Monte Karlu.

Bodove za nemačku ekipu je u Španiji jurio duži bolid sa izmenama na motoru, kako bi stali rame uz rame sa Ferarijem, Red Bulom i Meklarenom. Iako su ta poboljšanja pomogla Mihaelu Šumaheru, nisu dala željeni efekat na ukupne performanse bolida.

Povezana vest:  F1: Otkazane trke u Azerbjedžanu, Singapuru i Japanu

S druge strane u Monte Karlu je ponovo na scenu stupio kraći bolid, zbog specifičnosti trke koja se vozi u Kneževini i primećen je napredak u brzini bolida, što je posebno pokazao u drugom krugu kvalifikacija Niko Rozberg.

Međutim, uprkos svemu za Brona će konačni utisak uslediti tek posle Turske.

– Ostvarili smo određeni napredak sa nekim promenama koje smo napravili. Znam da je Monako neuobičajna trka i zato mislim da moramo sačekati Tursku za neku definitivnu ocenu. Nismo bili u dobroj formi u Španiji, a ni gume nismo dobro koristili. U Monaku je delovalo da gume funkcionišu dobro, pa smo u imali određenu promenu u rezultatima. Sve se svodi na dobro funkcionisanje guma, pa ako to uspemo da učinimo u Istanbulu… – objasnio je Bron.

Povezana vest:  Vilnev vidi svoju šansu u timu Stefan GP

Britanac je dodao da je razvitak bolida neprekidan proces, zbog čega će i dalje poboljšavati bolid sa oznakom W01.

– Neću reći da potpuno razumemo rezultate u Barseloni, koji nisu onakvi kakve smo želeli. Moramo još mnogo toga da analiziramo i biće nekih promena za trku u Istanbulu – kaže Bron i dodaje. – Čini mi se da još nismo ostvarili ono što želimo, ali mislim smo ipak napredovali.

Povezana vest:  Prvi čovek Ferarija Luka di Montecemolo predvodi kandidaturu Rima za OI 2020.