luis_hamilton_malesija

LUIS HAMILTON UVEREN DA ĆE MEKLAREN BITI BRZ KAO RED BUL

Ukrotićemo Bikove

 

Za šampiona iz 2008. Luisa Hamiltona nema dileme da će Meklaren uspeti u potpunosti da parira najbržem timu do sada u sezoni Red Bulu. Austrijska ekipa osvajala je pol poziciju na svih šest trka do sada, ostvarivši tri pobede, dok je Hamilton trenutno na šestom mestu sa 59 bodova, 19 manje od vodećih u šampionatu, dvojca Red Bula, Marka Vebera i Sebastijana Fetela.

Povezana vest:  KLAUZULA U MASINOM UGOVORU SA FERARIJEM

Međutim, Britanac tvrdi da je situacija mogla da bude i mnogo lošija od trenutne.

– Da su pobedili na svakoj od šest trka bili bi daleko ispred svih. Imali bi mnogo bodova, pa je za nas dobro ovog trenutka dobro što još imamo šanse. Izuzetno su brzi, a u Monaku nisu čak ni forsirali. To nije toliko zastrašujuće, ali vam ipak nije svejedno. Sve je nekako lako za njih, ali sam siguran da ćemo ih u jednom trenutku dostići i tada neće imati tako lake trke – uveren je Hamilton.

Povezana vest:  FIA sutra odlučuje o Velikoj nagradi Bahreina

Klupski kolega i sunarodnik Hamiltona, aktuelni šampion Dženson Baton, zabrinut je da bi moglo biti potrebno dosta trka kako bi se približili Red Bulu, koji bi to tog momenta mogao da poveća prednost u šampionatu.

– Ovog trenutka može se reći da Red Bul ima najbrži bolid. Moraćemo da damo najbolje od sebe da bi smo osvajali bodove, jer ukoliko njihovi vozači ostanu pouzdani, konstantni i ne budu pravili greške tokom nekoliko sledećih trka, biće veoma teško pobediti ih – procenjuje Baton.

Povezana vest:  FORMULA 1, Maldonado opet kažnjen zbog promene menjača