f1 grand prix logo

Reno razmatra mogućnost odustajanja iz Formule 1

Francuski proizvođač automobile Reno saopštio je danas da razmatra mogućnost odustajanja iz takmičenja u Formuli 1, posle oštrih kritika njegovih motora. Reno je u zavadi sa svojim glavnim partnerima u Formuli 1 ekipom Red Bula, otkako je Mercedes bio ubedljiv u prvoj ovosezonskoj trci u šampionatu, 15. marta u Melburnu, za Veliku nagradu Australije. 
-Razmatramo mnoge opcije, uključujući i odustajanje iz Formule 1. Ako je Formula 1 toliko loša za reputaciju Renoa, ako vidimo da se I dalje mučimo sa ovogodišnjim bolidom… – rekao je generalni direktor Renoa za Formulu 1 Ciril Abitebol. 
-Mislimo da smo kredibilan igrač u Formuli 1, ali moramo da razmislimo o tome šta još moramo da uradimo. Za sada se koncentrišemo na motor – dodao je on. 
Reno snabdeva bivše šampione Red Bul i Toro Roso, pošto je Keteram isključen iz takmičenja, a Lotus je potpisao ugovor sa Mercedesom. Direktor tima Toro Roso Franc Tost rekao je da bi bila „fanstastična prilika“ ako bi Reno kupio tu ekipu. 
-Ekipa želi da bude među pet najboljih u konkurenciji konstruktora, a ako bi njen vlasnik bio proizvođač, to bi bio veliki korak napred – rekao je Tost. 

Povezana vest:  FORMULA 1, Eklston: Trka u Budimpešti u kalendaru do 2021. godine