f1 rikardo i smitRenou još dve trke da obezbedi konkurentan motor ekipama

Francuska kompanija Reno saopštila je danas da su joj potrebne još dve trke u Formuli 1 kako bi obezbedila konkurentan motor ekipama Red Bul i Toro Roso.
Na prošlonedeljnoj trci za Veliku nagradu Kine vozač Red Bula Danil Kvjat i Maks Verštapen iz ekipe Toro Roso imali su problema sa motorima i nisu završili trku, zbog čega se Reno našao pod velikim pritiskom.
-Imali smo loš dan na poslu u Kini, a posledice su svima teško pale. Nikada nije dobro izazivati probleme ekipama i vozačima – rekao je tehnički direktor Rob Vajt.
U prvoj ovosezonskoj trci u Australiji vozač Red Bula Danijel Rikardo osvojio je šesto mesto, a Kvjat nije osvojio bodove, što je ispod očekivanja Red Bula, posebno jer je Rikardo prošle sezone pobedio u tri trke.
Sebastijan Fetel iz Red Bula je pobedio u trci u Maleziji, a za jedan krug obišao je vozače Red Bula.
Vlasnik Red Bula Ditrih Matešic zapretio je posle te trke da će se ekipa povući iz Formule 1 ako Reno ne obezbedi konkurentne motore.
Posle tri trke u šampionatu Red Bul je peti na tabeli u konkurenciji konstruktora sa 13 bodova, a Toro Roso na šestom mestu ima bod manje. Prvi je Mercedes sa 119 bodova.
Naredna trka u šampionatu Formule 1 voziće se sutra od 17 časova uManami za Veliku nagradu Bahreina.
Vajt je rekao da ne očekuje da će ekipe imati problema u Bahreinu, niti u Španiji 10. maja.
-Nadam se da ćemo biti u dobroj situaciji za trku u Monaku, gde će biti važno za francuskog proizvođača da dobro obavi posao – rekao je Vajt.

Povezana vest:  Moreli: Kubica se uspešno oporavlja