nico rosbergRozberg: Start je odlučio pobednika trke u Austriji

VozačMercedesa Niko Rozberg rekao je da je zadovoljan pobedom u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Austrije i da je njegov dobar start odlučio pobednika.

Rozberg je drugu godinu uzastopno pobedio u trci u Austriji i ostvario treću pobedu u sezoni, a 11. u karijeri. Drugo mesto zauzeo je njegov klupski kolega Luis Hamilton, a treći je bio Felipe Masa iz Vilijamsa.
Hamilton je krenuo sa pol-pozicije, ali je Rozberg dobro startovao, obišao ga u prvoj krivini i do kraja trke bez problema sačuvao prednost.
-Sjajan je osećaj ponovo pobediti u Austriji. Start trke je odlučio pobednika. Sjajno sam startovao i uspeo sam da se odbranim u prvih nekoliko krivina. Bio sam zadovoljan bolidom, jer sam uspeo da steknem prednost nad Luisom – rekao je Rozberg, preneli su britanski mediji.
Rozberg je smanjio zaostatak u generalnom plasmanu za Hamiltonom na 10 bodova.
-Niko je obavio fantastičan posao, bio je brži tokom trke. Ja sam loše startovao i izgubio prvo mesto. Posle sam želeo da napravim razliku nad protivnicima i to sam uspeo – rekao je dvostruki svetski šampion.
Hamilton je tokom trke kažnjen sa pet sekundi jer je prilikom izlaska iz boksa prešao preko bele linije, što je zabranjeno.
-Iskreno, nemam pojma kako se to dogodilo. Mislio sam da nisam prešao preko linije -rekao je on.
Vozač Vilijamsa Felipe Masa zauzeo je treće mesto i obezbedio prvi plasman na podijum u sezoni, a 40. u karijeri.
-Drago mi je zbog velike podrške navijača. Danas je bila fantastična trka, uspeli smo da iskoristimo problem Sebastijana Fetela i pretekao sam ga. Znao sam da će tokom cele trke biti iza mene, pošto je po krugu bio brži za jednu-dve desetinke, ali uspeo sam da se odbranim zahvaljujući iskustvu – rekao je Masa.
Masa se prvi put popeo na podijum 2006. godine u trci za Veliku nagradu Evrope, dok je vozio za Ferari.
U prvom krugu trke dogodio se veliki incident, kada su se sudarili vozač Ferarija Kimi Raikonen i Fernando Alonso iz Mercedesa. Obojica su nepovređeni izašli iz uništenih bolida. To je četvrta uzastopna trka koju dvostruki svetski šampion Alonso nije završio.
-Bilo je zastrašujuće. Obojica smo završli kod zaštitnog zida i srećan sam što ga nisam udario u glavu. Na srešu obojica smo dobro – rekao je Alonso.

Povezana vest:  U Bahreinu žele da organizuju trku ove godine