sebastian vettel

Fetel: Monca mora da ostane u kalendaru Formule 1

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je danas da će Formuli 1 biti „iščupano srce“ ako se od naredne sezone ne bude vozila trka na stazi u Monci.
Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci za Veliku nagradu Italije u Monci, Fetel je zauzeo drugo mesto, a treći kroz cilj prošao je vozač Vilijamsa Felipe Masa.
-Ovo je najbolje drugo mesto koje sam ikada osvojio. Emocije na pobedničkom postolju su neverovatne – rekao je Fetel, koji je danas prvi put vozio u Monci za Ferari.
Poslednjih meseci pojavile su se spekulacije da će Monca, kada joj istekne ugovor, biti skinuta iz kalendara Formule 1.
-„Ako se ova trka izbriše iz kalendara iz bilo kojih govnjivih razloga vezanih za novac, srce će svima biti iščupano. Ova trka je veoma značajna, pogledate levo, pogledate desno i vidite ljude koji su srećni što su deo trke. I to vam ulepša dan. To je neverovatno – rekao je Fetel.
Takođe i aktuelni svetski šampion Hamilton rekao je da trka u Monci mora da ostane u šampionatu.
-Ova staza je posebna svim vozačima. Kada stojite na podijumu osećate ; se ponosno jer ste među velikanima koji su tu stajali. Vidite more navijača ; obučenih u (Ferarijevu) crvenu boju – rekao je Hamilton.
je postao prvi vozač koji je ostvario dve uzastopne pobede u Monci još od Dejmona Hila, kome je to pošlo za rukom 1993. i 1994. godine. Hamilton je ostvario 40. pobedu u karijeri, ali se suočava sa diskvalifikacijom, pošto je Mercedes pod istragom zbog nedozvoljenog pritiska u gumama na oba bolida u današnjoj trci.
Fetel je rekao da je Hamilton danas bio najbolji.
-Radi se o poštenju i poštovanju, on je danas obavio bolji posao i to moramo da poštujemo. Bio sam drugi, imao sam odlično vozilo ali to nije bilo dovoljno za pobedu – rekao je Fetel.

Povezana vest:  Dokumentarac o Ajrtonu Seni nagrađen na Sundance film festivalu