f1_grand_prix_logo

KRISTIJAN HORNER PRIZNAO GREŠKU EKIPE U TURSKOJ

Nije trebalo kriviti Marka

 

Izgleda da su se u ekipi Red Bula konačno dozvali pameti. Iz austrijske ekipe dolazili su prilično disonantni tonovi posle Velike nagrade Turske na kojoj se desio incident između Marka Vebera i Sebastijana Fetela.

Ogromna greška napravljena je onog trenutka kada su neki ljudi iz tima okrivili Marka Vebera za sudar, zbog čega je stečen utisak da je Fetel favorizovan u ekipi.

Međutim, šef Red Bula Kristijan Horner priznao je da su neki članovi ekipe preterali kada su izleteli sa takvim izjavama. Dok je većina javnosti osuđivala Fetela za napravljen potez, savetnik Bikova Helmut Marko požurio je da odgovornost svali na kengura.

Povezana vest:  FORMULA 1, Eklston potvrdio 19 gran-pri trka u 2013.

Ipak, Horner je priznao da su povučeni pogrešni potezi, kao i da su neka mišljenja izrečena bez dovoljno činjenica.

– Bilo je nekoliko komentara rečenih naglas, ali bez svih činjenica. Emocije su bile uzburkane što je dovelo do takvih izjava. Narednog dana to je bio samo trkački incident. Ništa više, ništa manje od toga. Pogrešno je bilo kriviti nekog od vozača. Vozači su profesionalci, odrasli ljudi. Bili su u poziciji točak do točka, sa rivalima u blizini i siguran sam da se onakva situacija neće ponoviti – presekao je Horner.

Povezana vest:  Velika nagrada Monaka voziće se još 10 godina

Horner je dodao da nikada ekipa neće davati instrukcije jednom ili drugom vozaču da se povuku ili pretiču, niti će se Fetel i Veber izviniti jedan drugom jer obojica veruju da su u pravu.

– Ne mislim da će neko od njih podići ruku i reći „Da ja sam kriv”. Kao što je Mark rekao, oni će u grob otići sa različitim mišljenjima. Ipak, Adrijan NJui, Helmut Marko i ja smo održali konstruktivan sastanak sa vozačima i mislim da su obojica shvatili da se u Turaskoj desila katastroga sa timske tačke gledišta – objasnio je Horner.

Povezana vest:  Kobajaši potpisao za Zauber

Sudeći po ovome, u Red Bulu bi trebalo da zavlada mir. Već u nedelju na trci u Kanadi videće se da li se sve zaista smirilo.