luis_hamilton

HAMILTON VERUJE DA JE STAZA U KANADI PREDNOST MEKLARENA I RED BULA

Malo za nas, malo za njih

 

Vozač Meklarena i trenutno trećeplasirani u šampionatu, Luis Hamilton, veruje da će Velika nagrada Kanade sutra u Montrealu doneti ozbiljnu borbu između ekipe iz Vokinga i Red Bula.

Britanac, pobednik ove trke 2007, siguran je da određeni delovi staze najviše odgovaraju njegovoj ekipi i rivalima iz Milton Kinsa.

Povezana vest:  Hamilton ponovo pobedio i uvećao prednost u konkurenciji vozača

– Ovo je staza gde će Red Bul imati možda manje šanse da ostvari prednost. Na izlasku iz krivina 4, 7 i 9 Red Bul će biti veoma jak, međutim mi ćemo biti mnogo jači na pravcu – procenjuje Hemilton. – Drugi timovi konstantno razvijaju bolide, ali i mi to činimo. Nadam se da će bolid biti mnogo bolji nego u Monaku i da ćemo imati dobar vikend.

Povezana vest:  Pirelli F1 timovima nudi dodatni set guma

Ipak, šampion iz 2008. i pobednik poslednje trke u Turskoj pre dve nedelje, nije želeo da prognozira ishod sutrašnje trke.

– Teško je tako nešto predvideti iz prostog razloga što sve ekipe rade na poboljšanjima bolida. Ništa se neće znati do sutra. Mi još uvek ne znamo našu pravu brzinu – objašnjava Ostrvljanin.

Međutim, ono što Luis priznaje je da staza u Montrealu odgovara njegovom stilu vožnje.

Povezana vest:  Tim Ferari neće u Monci objavjiti ime novog vozača

– U principu dobro sam prolazio na ovoj stazi u proteklih nekoliko godina, a ne znam zašto. Valjda zbog toga što je deo staze napravljen kao ulična trka, pa se dobro snalazim. Zaista odgovara mom stilu vožnje. Nadam se da će biti isto i sutra, da ću moći da se takmičim sa momcima napred – zaključio je Hamilton.