Aktuelni šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je presrećan zbog pobede u trci na domaćoj stazi za Veliku nagradu Velike Britanije.

-Ne znam da li neko može da bude ovoliko srećan kao što sam sada ja. Zaista sam srećan. Drago mi je što se pokazalo dobro englesko vreme… Bilo je nezgodno voziti u kišnim uslovima, staza se brzo sušila, ali prvi sam mogao da napadnem i pokušavao sam da ne pravim greške – rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton je danas pobedio u Silverstonu i ostvario 47. pobedu u karijeri. Trka je počela iza bezbednosnog vozila zbog jake kiše.

Povezana vest:  FORULMA 1,Sebastijan Fetel odbranio titulu i postao najmlađi trostruki svetski prvak!

-Svima je bilo teško. Nikada nije ; jednostavno ovde, nikada nije mirna plovidba, zbog čega je ova trka spektakularna. Zbog toga je Velika nagrada Velike Britanije najbolja trka koju imamo. A zatim, pogledajte ovo, imamo najbolje navijače na svetu – rekao je trostruki svetski prvak.

On je četvrtom pobedom u poslednjih pet trka smanjio zaostatak za vodećim u generalnom plasmanu, klupskim kolegom Nikom Rozbergom na četiri boda.

-Stižem ga, moram ovako da nastavim. Ovde ne čujete mnogo zvižduka i zbog toga je na Silverstonu uvek dobra atmosfera – dodao je Hamilton.

Rozberg je zauzeo drugo mesto, ali će biti pod istragom zbog instrukcija koje je dobio iz boksa. On se nekoliko krugova pre kraja trke požalio na probleme sa menjačem, zbog čega mu je savetovano da ne koristi sedmu brzinu.

Povezana vest:  Binoto: Fetel i Lekler imaju iste verzije Ferarijevog bolida

-To je bio veliki problem pošto sam se zaglavvio u sedmoj brzini i umalo da se zaustavim na stazi. Morao sam to da popravim – rekao je on.

-Start je bio nezgodan. Maks je bio ispred mene i trka je bila uzbudljiva. Obišao sam ga i srećan sam zbog toga, ali nisam uspeo da uhvatim Luisa, danas je obavio dobar posao – dodao je Rozberg.

Vozač Red Bula Maks Verštapen zauzeo je treće mesto, što je njegov treći plasman na podijum u sezoni, a drugi uzastopno.

Povezana vest:  FORMULA 1, Eklstonu preti zatvor zbog mita

-Ovo je fantastično. Pogledajte navijače, oni su zaista sjajni. Trka je bila veoma uzbudljiva, na početku malo nezgodna. Uspeo sam da obidjem Nika, a čak sam bio blizu Luisa, ali mislim da sam jedan krug zakasnio sa boksom i od tada sam vozio svoju trku. Nažalost, Niko me je obišao, ali i posle toga sam bio brz, mogao sam da vidim Mercedeseoram da zahvalim mom timu što mi je omogućio ovako dobar bolid. Mislim da ekipa zaslužuje čestitke – rekao je Verštapen.