Vozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa prvog mesta u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura pošto je ostvario najbrže vreme u današnjim kvalifikacijama i postavio novi rekord staze.

Rozberg je ostvario vreme od 1:42,584 minuta i imaće dobru šansu da sutra u Singapuru ostvari treću uzastopnu pobedu u šampionatu i preuzme prvo mesto od klupskog kolege Luisa Hamiltona. Uoči trke trostruki svetski šampion ima dva boda više od Rozberga.

Povezana vest:  Rozberg: Ne razmišljam o tituli

-Naravno da sam srećan. To je bio jedan od moja tri najbolja kruga ikada. Nismo znali kako će biti protiv Red Bula, pa sam morao da dam sve od sebe, što je ispalo dobro – rekao je Rozberg, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Drugi je bio vozač Red Bula Danijel Rikardo sa 0,531 sekundi zaostatka, dok je treći kroz cilj prošao aktuelni svetski prvak Luis Hamilton iz Mercedesa sa zaostatkom od 0,704 sekundi.

Povezana vest:  Fetel se nada pobedi u Singapuru

Vozač Red Bula Maks Verstapen bio je četvrti 1:43,328 minuta, dok je peti bio Kimi Raikonen iz Ferarija sa 1:43,540.

Vozači ekipe Toro Roso Karlos Sainc i Danil Kvjat zauzeli su šesto i sedmo mesto, osmi je bio Niko Hulkenberg iz Fors Indije, deveti Fernando Alonso iz Meklarena, dok je 10. mesto zauzeo Serhio Peres iz Fors Indije.

Povezana vest:  Hamilton zadovoljan pobedom u Šangaju

Četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula startovaće sa poslednjeg mesta zbog kvara na bolidu.

Trka za Veliku nagradu Singapura na programu je u nedelju od 14 časova.