Novajlija u Formuli jedan, kanadski vozač Lens Strol, izjavio je danas da ga nije briga za kritike koje dobija pred početak sezone u Australiji.

Ovaj 18-godišnjak imao je promenljivu predsezonu na otvorenom testiranju u Barseloni, uključujući i dva okretanja i jedan udes, zbog čega je njegov tim Vilijams izgubio ceo dan treninga. U drugoj nedelji je sve prošlo bez problema.

Ovaj tinejdžer je sin kanadskog milijardera Lorensa Strola, zbog čega ga neki nazivaju „plaćenim vozačem“.

Povezana vest:  Hamilton ponosan zbog pobede na Silverstonu

„Baš me briga za kritike. To nije moj posao. Mi smo svi profesionalci. Stvari se u automoto sportu dešavaju i vi jednostavno morate da se odvojite od njih. Sve je prilično prosto za sve. Prva nedelja je bila frustrirajuća, ali smo se koncentrisali na drugu i sve je prošlo dobro“, rekao je Strol, a preneli engleski mediji.

Povezana vest:  Maca će predstavu "Sunce tuđeg neba" odigrati 3.aprila na sceni Raša Plaović Narodnog Pozorišta

Vozač je kazao da nije postavio nikakve određene ciljeve za svoju prvu trku u F1, koja se održava 26. marta na Albert parku u Melburnu.

„Moramo da ostanemo mirni, a ne mislim da treba da postavljamo bilo kakve ciljeve. Jasno je da će mi ta staza biti nova, drugačija. Ima mnogo toga da se nauči tamo, ali ću ići samo korak po korak, krug po krug“, rekao je Strol.

Povezana vest:  Bron: Šumaher još uvek može da vozi na vrhunskom nivou

Kanadski vozač je, međutim, priznao da su Mercedes, Red Bul i Ferari možda i nedostižni.

„Biće jako teško uhvatiti prva tri tima, ali sve ispod toga je bitka. Ne smemo sebi u glavi određivati brojke. Videćemo rezultate kad počnu trke“, rekao je Strol.