dzejson_baton_mer_mek_australija

Aktuelni šampion Baton smatra sebe odgovornim za Šumaherove poteškoće

 

Intervju za nemački Sport Bild otkrio je zanimljivo razmišljanje Dženson Baton, aktuelnog šampion koji smatra da je on odgovoran za povratak Mihaela Šumahera u najbrži cirkus, kao i za loše rezultate Nemca.

Sedmostruki šampion vratio se u Formulu 1 posle trogodišnje pauze, potpisavši ugovor sa bivšom ekipom Batona, nekada Bron GP, sada Mercedes GP.

Povezana vest:  Ekleston vidi šefa Red Bula kao svog naslednika na čelu F1

– Nemac bi trebao da mi bude zahvalan – našalio se Baton. – Kada sam otišao u Meklaren krajem prošle godine, napravio sam prostor za njegov povratak.

Dok su Nemci i drugi navijači Šumahera možda i zahvalni Batonu zbog toga, Britanac priznaje da bi ga oni mogli smatrati i odgovornim za Šumaherove loše rezultate u sezoni.

Povezana vest:  Hamilton želi pregovore o ugovoru sa Mercedesom po osvajanju titule

– Bolid Mercedesa drugačiji je od onoga na šta je on navikao. Mihael voli kada je auto dobar za upravljanje. Međutim, Mercedes ima prilično podupravljanja. Tako je oduvek, jer je svojevremeno meni tako odgovaralo – objašnjava Baton.

Bez obzira na sve probleme koje ima Šumi, Baton ne želi prerano da ga otpiše, jer smatra da će sledeće godine biti mnogo upućeniji u razvoj bolida.

Povezana vest:  FLAVIO BRIJATORE PRIZNAO DA RAZMIŠLJA O POVRATKU

– Ne treba ga kritikovati pre sledeće sezone. Tada će imati više uticaja na razvoj bolida. Njegova odluka o povratku se desila kasno, kada su osnovne karakteristike sadašnjeg Mercedesovog bolida već bile postavljene, mnogo pre njegovog dolaska – rekao je Baton.