Zamenica direktora ekipe Vilijams u Formuli 1 Kler Vilijams rekla je da nije pošteno nikoga nazivati „plaćenim vozačem“, u nameri da odbrani odluku o angažovanju Lensa Strola i Sergeja Sirotkina u predstojećem šampionatu.

Mnogi su skeptični po pitanju izbora 22-godišnjeg Sirotkina, koji se takmičio u Formuli 2, umesto Roberta Kubice kao zamene za Felipea Masu. Sirotkin je neiskusan, ali ima veliki sponzorski ugovor. ;“Nije ništa novo u Formuli 1 da uz vozača ide i novac i hvala nebesima da je tako. Bilo bi neverovatno naivno da neko kaže da su takvi vozači plaćeni. Sjajno je što su partneri finasijski podržali vozača, to je sjajno za tim i za njega. Ovo je skup sport, ne samo Formula 1 nego i granski sportovi automobilizma“, rekla je Vilijams, preneli su britanski mediji.

Povezana vest:  Fetel i Veber predstavili novi bolid Red Bula

Ekipa Vilijams predstavila je bolid za narednu sezonu – FW41, za koji je navedno da je „znatno drugačiji“ od prethodnika.

Tehnički direktor Vilijamsa Pedi Lav rekao je da će Vilijams koristiti Mercedesove motore i da je ekipa napravila brojne radikalne promene kako bi se bolid razvijao.

On je naveo da je ruski vozač Sirotkin izabran u ekipu prema zaslugama.

Povezana vest:  Mercedes predstavio novi bolid W09

„Tim ljudi koji je birao vozače ne zna za finansije, nije u to uključen. Odluka je doneta prema podacima vozača, a Sirotkin je dobio mesto jer ga je zaslužio“, dodao je on.

Lav je rekao da Vilijams dovodi samo talentovane vozače, pošto je je to „opasan biznis“ i ne želi nekome da dozvoli da vozi samo zato što ima sponzorski ugovor.

Povezana vest:  Horner nije zabrinut za vozila Red Bula

Vilijams je prošlu sezonu završio na petom mestu u konkurenciji konstruktora. Poslednju pobedu ekipa je ostvarila 2012. godine, u trci za Veliku nagradu Španije.

Šampionat Formule 1 počinje 25. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.