michael-schumacher_2011Šumaher: Razočaran sam ovom sezonom

Uoči desete ovosezonske trke Svetskog prvenstva Formule 1, Velike nagrade Nemačke na stazi u Nurburgringu, sedmostruki svetski prvak Mihael Šumaher izrazio je razočaranje dosad učinjenim.

A kako i ne bi, uprkos pompeznim najavama o konkurentnosti s najboljima iz njegove ekipe Mercedesa, Šumaher je u prvih devet trka skupio tek 28 bodova, te je 10. u ukupnom poretku vozača. U isto doba prošle godine Šumi je na kontu imao šest bodova više i bio je deveti u ukupnom poretku i na press-konferenciji uoči početka slobodnih treninga na domaćoj stazi nije mogao sakriti razočaranje.

Povezana vest:  FORMULA 1, Grožan ostaje u Lotusu i sledeće godine

-Da, razočaran sam, apsolutno. Mislim da smo svi očekivali nešto drugačije. Svi još pamtimo kako smo bili uzbuđeni kada smo došli u Australiju na prvu trku sezone. Iza nas su tada bila dobra zimska testiranja, ali se nisu prenela na sezonu – rekao je Šumaher.

-Sada svi znamo razlog i na putu smo da se popravimo, ali kao što sam spomenuo i na početku, to je misija, a ona ne ide uvek napred u pravocrtnoj liniji. To je poput tržišta deonica: pre nego što vrednost skoči, mora pasti nekoliko puta. Ali vidim dobre znakove napretka – zaključio je Šumi.

Povezana vest:  Sutil najbrži na prvom treningu u Bahreinu