Gary_Hunt_atina_2011

RED BULL CLIFF DIVING 2011

U nedelju najbolji osvajaju Italiju

Svetska serija Red Bull Cliff Diving ovoga vikenda gostuje na Lago di Garda. U mestu Malcesine nalazi se dvorac Scaliger s čijeg se balkona u istoriji kralj najčešće obraćao okupljenom mnoštvu. U nedelju (24. jula) će uz zidine dvorca biti postavljena 27-metarska platforma s koje će u jezero skakati najbolji svetski skakači. Aktualni prvak Gary Hunt u Italiji još dosad nije pobeđivao, a s obzirom na žestoku konkurenciju, ishod nedeljnoga takmičenja sasvim je neizvestan.

Nakon vetrovitog La Rochellea na zapadu Francuske, na redu je čarobno mestašce Malcesine (2.218 m) koji se nalazi u podnožju planine Monte Baldo, na malenom brdašcu na istočnoj obali jezera Lago di Garda, najvećega u Italiji. Malcesine je svega 50-ak kilometara udaljen od Verone, a kraj u kojemu se nalazi u razdoblju od aprila do oktobra privlači velik broj ljubitelja sporta koji ovde mogu uživati u jedrenju na dasci, vožnji brdskim biciklom, planinarenju, jedrenju, paraglidingu i drugim sportovima, a Red Bull Cliff Diving sjajno se uklapa u sportsku tradiciju ovog prelepog kraja.

Povezana vest:  Sve što treba da znaš o trci trokolica

Ova je sezona dosad imala dvojicu pobednika – to su bili Orlando Duque i Gary Hunt. Ali mnogo je onih čiji su plasmani iz takmičenja u takmičenje sve bolji. Među njima je, pre svega, Čeh Michal Navratil čije je drugo mesto u La Rochelleu njegov dosad najbolji plasman ove sezone. Tu je i iskusni 44-godišnji Ukrajinac Slava Polješčuk koji je zabeležio jedno mesto na postolju i četiri plasmana među prvih pet. Alain Kohl se u Francuskoj po prvi put (od 18 nastupa) domogao postolja, a Rus Artem Silčenko još je jedan od pretendenata na postolje, jer upravo je tamo započeo sezonu. S obzirom na konkurenciju, Gary Hunt neće imati nimalo lak zadatak na putu do pobede.

Povezana vest:  Kancelarija za mlade poziva na Winner of Belgrade

Debitantu Saši Kucenku, koji je poslednja dva takmičenja završio na petom mestu, u Italiji će se pridružiti brat blizanac Genadij. Osim Genadija Kucenka, wild-card je za Malcesine dobio i Meksikanac Jonatan Paredes koji je sjajnim nastupom u Meksiku izborio sedmo mesto i time zaslužio pozivnicu za Malcesine.