Aktuelni svetski šampion u Formuli 1 ekipa Mercedes predstavila je danas bolid za predstojeću sezonu – W09, za koji se nada da će nastaviti dominaciju u šampionatu i osvojiti petu uzastopnu „duplu krunu“.

Valteri Botas isprobao je bolid na britanskoj stazi u Silverstonu.

Aktuelni svetski šampion Luis Hamilton će popodne voziti novi bolid.

„Pokušali smo da ostanemo dosledni našoj filozofiji dizajna i da razvijemo ionako čvrstu osnovu“, rekao je direktor Mercedesa Toto Volf, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Povezana vest:  FORMULA 1, Fetel se pobedama bori protiv priča o naređenju iz boksa

On je naveo da je ekipa pokušala da zadrži snagu i tempo koji ima kao najbrži bolid Formule 1, ali i da „ispegla“ mane koje su ga učinile nekonkurentnim na određenim tipovima staza.

„Nadamo se da smo zadržali dobre karakteristike dive. Svi volimo dive, ali ponekad je teško razumeti je, a to je polje na kome smo najviše radili. Pokušavali smo da razumemo i sačuvamo brzinu bolida. Pošto su pravila ostala ista, na bolidu nema mnogo razlike. Najvidljivija promena je aerodinamika i koliko je zatvorena karoserija“, dodao je Volf.

Povezana vest:  Šumaher sutra puni 45 godina, i dalje je u komi u bolnici

Volf je rekao da je Hamilton izuzetno motivisan za novu sezonu i da očekuje da će „za nekoliko nedelja“ potpisati novi ugovor kojim će ostati u Mercedesu i posle ove sezone.