Šef Mercedesa Toto Volf rekao je danas da timovi Formule jedan imaju odgovornost da prevaziđu razlike zbog budućnosti tog sporta, povodom pretnji Ferarija da će istupiti iz takmičenja.

„Formuli jedan je potreban Ferari koliko je i Ferariju potrebna Formula jedan“, rekao je Volf u izjavi medijma u Melburnu.

Bivši prvi čovek F1 Berni Ekleston, koji je vodio taj sport 40 godina pre nego što je prošle zamenjen sa novim vlasnicima Liberti medija, povećao je mogućnost da prvi čovek Ferarija Serđo Markione povuče tim iz tog sporta.

Povezana vest:  Baton najavio da je Meklaren spreman za bitku

Ferari je nezadovoljan predlogom Libertija da se pojednostave motori i nagradni fond raspodeli među timovima nakon isteka postojećeg ugovora na kraju 2020. godine.

Šef tima Ferarija Mauricio Arivabene nije želeo da komentariše takvu mogućnost, ali je rekao da prvog čoveka italijanskog giganta treba ozbiljno shvatiti.

„Moj jedini predlog je, molim vas, da ga ozbiljno shvatite“, rekao je Arivabene.

Povezana vest:  Fetelu i drugi dan testiranja u Barseloni

Volf je takođe vrlo ozbiljno shvatio takvu mogućnost i pridružio se zabrinutom Arivabeneu.

„Nemojte da se kačite sa Serđom Markioneom. Formula jedan ne sme sebi da dozvoli da izgubi Ferari“, kazao je Volf.

On je naveo da se nada da će sve strane razgovarati za dobrobit sporta.

„Ovo je kao borba za prednost na stazi. Jasno je da sadašnje upravljanje i način na koje se donose pravila nisu veoma funkcionalno. Ima mnogo različitih mišljenja“, dodao je šef Mercedesa.

Povezana vest:  Hamilton trijumfovao na stazi Nirburgring

Kristijan Horner iz Red bula je rekao da se „istorija ponavlja“.

„Pokušajj da se postigne konsenzus između timova koji imaju različite ciljeve neće biti moguć. To se dešava svakih pet-šest godina, svaki put kada se obnavlja ugovor“, rekao je Horner.

Šef Red bula je kazao da veruje da su sastanci timova „besmisleni“ ako ne može da dođe do sloge i preduzimanja nečega.