Jacques_Villeneuve

Vilnev će biti zadovoljan i ako njegov tim poslednji uđe u karavan

 

Šampion Formule 1 iz 1997. Žak Vilnev punom parom radi na tome da njegov tim dobije mesto u najbržem cirkusu sledeće godine. Kanađanina ne brine mogućnost da među poslednjima uđe u karavan, a već je pokazao nameru da bude jedan od vozača, ukoliko se njegova ekipa nađe u tom društvu.

Vilnevu nije nepoznato učešće u izgradnji novog tima, jer je u sličnoj situaciji bio i u ekipi BAR, niti ima iluzije gde će taj tim biti u početku svog bitisanja u društvu najbržih.

Povezana vest:  Pomirili se Dženson Baton i Džesika Mičibata

– U redu je biti poslednji sve dok imate dugoročni plan, podršku i finansije koji vam dozvoljavaju da gradite projekat. Ukoliko imate samo nešto što je jedva živo i može da funkcioniše možda samo godinu dana, onda ne treba ni počinjati, jer imate samo mnogo stresa i ništa više – objašnjava Vilnev.

Kanađanin je otkrio da će krajem avgusta znati da li je njegova kandidatura bila uspešna ili ne, kao i da je prezentacija koja je održana 13. avgusta prošla dobro.

Povezana vest:  Šumaherovo stanje i dalje kritično, ali stabilno

– Svi izgledaju zadovoljno. Ne znamo da li će još neko praviti prezentaciju, pa dok ne dobijemo formalan odgovor ne znamo kako je naše predstavljanje primljeno – komentariše Kanađanin. – Znamo kako će se stvari odvijati ako odgovor bude pozitivan, koji nam je potreban jer smo u situaciji sve ili ništa. Ako dobijemo da kao odgovor, biće sjajno. Ukoliko odgovor bude negativan, sav trud koji smo uložili biće uzaludan. Ne postoji sredina u ovoj situaciji.

Povezana vest:  Fetel: Mala greška, veliko razočaranje