f1_grand_prix_logoKAMPOS MOŽDA OSTAJE BEZ VOZAČA

Sena odlazi u Toro Roso

 

Brazilac Bruno Sena (26) mogao bi da ode iz novajlije u F1 šampionatu španskog Kamposa, a da za tu ekipu nije odvezao čak ni jedan trening, dok bi njegov novi tim bio Toro Roso.

Ovu informaciju objavio je italijanski „Korijere delo Sport”, a sve je podstaknuto problemima koje Španci imaju u nastojanjima da kompletiraju budžet za svoju debitantsku sezonu u Formuli 1. Ovo bi moglo da bude i objašnjenje zbog čega Toro Roso, osim Sebastijana Buemija, još uvek nema drugog vozača, mada je u poslednjem delu prošle sezone to bio mladi Španac Haime Alguersuari.

Povezana vest:  DŽENSON BATON PODRŽAVA IDEJU TRKE U RUSIJI

Sena je u Kampos došao nadajući se da bi njegovo poznato prezime moglo da privuče jake sponzore, ali se to ipak nije desilo. Takođe, Toro Roso ima pravo da dovede Senu u slučaju poteškoća u Kamposu.

S druge strane, Kampos je već u pregovorima sa Vitalijem Petrovim, Patorom Maldonadom i Endijem Soucekom.

 

ITALIJAN NE ŽURI SA POVRATKOM U F1

Brijatiore se posvećuje očinstvu

Jedan od simbola Formule 1 ne žuri sa povratkom u „najbrži cirkus”. Flavio Brijatore (59) odlučio je da se, uprkos pozitivnoj odluci suda u Francuskoj po pitanju njegove doživotne suspenzije iz F1, odmori od svega.

F1 će duže vreme biti bez Brijatorea. Odlučio sam da svoje vreme posvetim roditeljstvu – osvrnuo se Italijan na činjenicu da on i njegova supruga Elizabeta (29) očekuju dete.

Povezana vest:  FORMULA 1, Ferari želi Fetela

Ipak, nije propustio priliku da još jednom odapne strelu ka Maksu Mozliju, kao i da doživotnu suspenziju na koju je osuđen nazove osvetom.

Mozli voli da kažnjava ljude. Radio je to mnogo, kako u privatnom, tako i u javnom životu – objasnio je Brijatore.

 

SPEKTAKL NA OTVARANJU NOVE SEZONE

Svi šampioni F1 u Bahreinu

Svi oni koji budu prisustvovali otvaranju sezone šampionata Formule 1 na Velikoj nagradi Bahreina imaće retku priliku da vide sve dosadašnje žive šampione. Biće prisutno njih 20 kao deo proslave 60 godina F1 šampionata.

Povezana vest:  Eklston nije optimista da će se voziti trka u Teksasu 2012.

Ovo će biti specijalna prilika, posebno za sve one koji vole F1 i prate je godinama – naglasio je direktor VN Bahreina Martin Vitaker.

Neki od 20 živih šampiona čija su imena deo istorije Formule 1 su Alan Prost, Najdžel Mensel, Nelson Pike, Alan DŽons, Mario Andreti, Emerson Fitipaldi, DŽek Brebam i DŽon Surtis.

Tu su i četiri šampiona koji će voziti u 2010. – Mihael Šumaher, Luis Hemilton, DŽenson Baton i Fernando Alonso, a postoji šansa da i šampion iz 2007. Kimi Raikonen bude prisutan, s obzirom ta je tada pauza u reli šampionatu.