Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je danas da u pojedinim trkama ove sezone nije bio na svom najboljem nivou i da zna u kojim segmentima moraju da se poprave i on i ekipa u narednoj sezoni Formule 1.

Fetel je posle prvih 10 trka bio vodeći u generalnom plasmanu, ali je posle letnje pauze pobedio samo jednom u devet trka, a titulu je odbranio Luis Hamilton iz Mercedesa.
Fetel je četvorostruki svetski šampion, a titulu je poslednji put osvojio 2013. godine, kada je vozio za Red Bul, sa kojim je bio najbolji od 2010. do 2013. godine.

On je ove sezone pravio krupne greške.

Povezana vest:  Dvostruko slavlje Red Bulla

„Ove sezone nikada nisam imao problem da priznam grešku. Znajući koliko brzo stvari mogu da krenu naopako, koliko brzo su stvari mogle da se promene, moram da analiziram neke pojedinosti. Ali, ima tu i drugih stvari koje za koje mislim da su bile pogrešne ali o njima ne treba previše razmišljati i suviše komplikovati. Mislim da znam šta treba da radim. Naravno, kada se osvrnem, mislim da nisam bio na svom najboljem nivou“, rekao je Fetel preneo je Autosport.

Fetel je ostvario pet pobeda ove sezone, a Hamilton 11, ali greške koje je Nemac napravio nisu bile jedini razlog poraza u borbi za titulu, pošto je i ekipa grešila.

Povezana vest:  Hamiltonu pol pozicija u Australiji i rekord

„Napravili smo korak unazad kako je godina odmicala, što nas je sprečilo da ponovo budemo konkurentni, ali mislim da smo shvatili šta je pošlo naopako. Mislim da smo izvukli brojne pouke, genralno, godina je bila teška. Ekipa je jaka i ima potencijal, ali mnoge stvari su se dogodile unutar tima. Uticala je i smrt predsednika (Serdja) Markjonea i bilo je teško“, naveo je on.

Ova godina je statistički bila najbolja za Ferari od 2008. godine, pošto je dobre rezultate ostvario i Kimi Raikonen.

Povezana vest:  Bulije zamenio Brijatorea na čelu ekipe Renoa

„Moramo da analiziramo svaki detalj i pobrinemo se da sledeće godine budemo jači“, naveo je Fetel.

On je dodao da ne treba zaboraviti ni dobre stvari.

„Imali smo i trke u kojima smo izvukli sve što smo mogli iz bolida i tada sam uradio sve što sam mogao. Bio sam zadovoljan time. Sada mi treba malo vremena da se odmorim, da se stvari stišaju i da analiziram. Mislim da ne moram naglavačke da promenim stvari, ali svakako mogu da se prilagodim i budem jači“, rekao je Fetel.