Šestostruki svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da „ne pokušava da napusti“ svoju ekipu tokom ovogodišnjeg prelaznog roka.

Aktuelni svetski prvak jedan je od vozača kojima ističe ugovor na kraju ove sezone, koja nije počela zbog pandemije korona virusa.

„Ne sanjam o drugom timu. Ja sam sa mojim timom snova. Ništa mi ne stoji na putu i ne pokušavam da odem. Sa ljudima sam kojima je od prvog dana stalo“, naveo je Hamilton na društvenim mrežama.

Povezana vest:  Svetski događaj na na koji su svi pozvani: Uživajte BESPLATNO u Formula 1 spektaklu

On je dodao da je „Mercedes najbolji tim“, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Početkom godine pojavile su se spekulacije da bi Hamilton mogao da predje u Ferari, gde bi zamenio Sebastijana Fetela. Britanac je čak i razgovarao sa čelnim ljudima italijanske ekipe.

Hamilton se sada oglasio posle navoda da je Fetel blizu potpisivanja novog ugovora sa Ferarijem.

Povezana vest:  Ajrtone, kako da te zaboravimo?

Fetelu i Hamiltonu ističe ugovor na kraju sezone, a Fetelov timski kolega Šarl Lekler produžio je ugovor do kraja 2024. godine.

Na video konferenciji prošle nedelje, Fetel je rekao da želi da ostane u Ferariju i posle ove sezone.

Jedini vozač iz vrha koji ima ugovor sa svojim timom i posle ove sezone je Maks Verstapen, koji će ostati u Red Bulu do 2023.

Povezana vest:  ZA ROSA BRONA TURSKA KONAČNI TEST ZA BOLID

Sezona u Formuli 1 trebalo je da počne 15. marta u Australiji, ali je zbog pandemije korona virusa odloženo ili otkazano prvih devet trka iz kalendara.

Čelni ljudi Formule 1 nadaju se da bi takmičenje moglo da počne tokom leta, uz pojedine trke u Evropi bez publike.