Trka Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije neće biti moguća ako elitni sport ne bude izuzet od planova obaveznog karantina od 14 dana prilikom ulaska u zemlju, rečeno je danas u Formuli 1.
Prema trenutnim planovima, sezona Formule 1, uzdrmana pandemijom korona virusa, trebalo bi da počne u Austriji gde su planirane dve trke bez publike. Nakon toga takmičenje bi trebalo da se preseli na Silverston gde bi se, takodje, bez publike održale dve trke u dva vezana vikenda.
Medjutim, britanska vlada planira da uvede obavezni karantin od 14 dana za većinu putnika koji ulaze u zemlju.
-Dvonedeljni karantin onemogućio bi održavanje Velike nagrade Velike Britanije ove godine – izjavio je portparol Formule 1 za Frans pres.
-Pored toga, to će imati veliki uticaj na bukvalno desetine hiljada poslova povezanih sa Formulom 1 i lancima snabdevanja. Mi bismo se vraćali u Britaniju u avionima u kojima bi bilo samo osoblje F1, koje bi bilo testirano, tako da je karantin potpuno nepotreban – dodao je on.
Ako se ne ukinu karantinske mere za elitni sport, one bi mogle da imaju veliki uticaj i na učešće engleskih fudbalskih klubova u evropskim takmičenjima.

Povezana vest:  Hajdfeld test vozač u Mercedes GP ove sezone