Vozač Mercedesa Valteri Botas rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju.

„Znao sam da ću na startu imati prvu priliku, ali imao sam velikih problema, pošto mi je velika pčela ili nešto slično udarilo u vizir. Znao sam da ću imati priliku posle kazne koju je Luis (Hamilton) dobio. Kada sam dobio ‘čist vazduh’, video sam da je brzina sjajna i mogao sam sve da kontrolišem“, rekao je Botas.

Povezana vest:  Mercedes se neće žaliti na kaznu za Rozberga

Botas je ostvario devetu pobedu u karijeri, a drugu u Sočiju. To je druga pobeda u sezoni za finskog vozača, koji je bio najbrži i u prvoj trci šampionata u Austriji.

On je danas iskoristio dve kazne od po pet sekundi koje je dobio njegov timski kolega Luis Hamilton.
Drugo mesto u Sočiju zauzeo je vozač Red Bula Maks Verstapen.

„Posle restarta mislim da sam bio sporiji na srednje tvrdim gumama, ali kada smo to promenili i otišli na tvrde, posle toga sam bio konkurentniji i zadovoljan sam time. Mislim da možemo da budemo zadovoljni jer smo ponovo mogli da razdvojimo dva Mercedesa“, naveo je holandski vozač.

Povezana vest:  FORMULA 1, Rezultati trke za Veliku nagradu Monte Karla i tabele

„Pokušavao sam da vozim svoju trku. Mislim da smo sve dobro uradili i veoma sam zadovoljan drugim mestom“, dodao je Verstapen.

Šestostruki svetski šampion Luis Hamilton zauzeo je treće mesto.

On nije želeo da komentariše kaznu koju je dobio tokom trke.

„Ovo nije najbolji dan. Tako je kako je. Sada je gotovo. Uzeću ove bodove i moram da krenem dalje“, naveo je on.

Povezana vest:  Fetel nezadovoljan zbog nedovoljno buke na stazi

Upitan o tome što je nadoknadio brojne pozicije i na kraju zauzeo treću, Hamilton je rekao: „Nisam zapravo uradio mnogo, samo sam čuvao svoju poziciju“.

PHOTO: Steve Etherington