Vozač Meklarena Lando Noris izvinio se danas zbog izjava koje je dao posle trke Formule 1 za Veliku nagradu Portugala i priznao da su one bile „glupe i neoprezne“ i da „nisu pokazale poštovanje koje bi trebalo da ima prema drugim ljudima“.

Iako Noris nije naveo na koga su se odnosili ti komentari, Skaj je preneo da se najverovatnije radi o izjavama koje je dao o vozaču Rejsing Pointa Lensu Strolu i šestostrukom svetskom šampionu vozaču Mercedesa Luisu Hamiltonu posle nedeljne trke u Portugalu.

Povezana vest:  FORMULA 1, Ferari brine zbog visokih troškova u doba krize

Noris je oštro kritikovao Strola zbog sudara u 17. krugu koji su imali, a zbog kojeg je vozač Rejsing Pointa dobio kaznu od pet sekundi. Britanac je rekao da Strol „ne uči ni iz čega što radi“.

U drugoj izjavi, čini se da je Noris umanjio dostignuće Luisa Hamiltona, koji je trijumfom u Portugalu postao vozač sa najviše pobeda u istoriji Formule 1 – 92. Noris je rekao da je njegov sunarodnik „u bolidu koji bi trebalo da pobedjuje u svakoj trci“.

Povezana vest:  Raikonen se vraća u Ferari

„On mora da pobedi jednog ili dvojicu vozača i to je to“, naveo je 20-godišnji britanski vozač.

Noris se danas izvinio putem Tvitera.

„Bio sam glupi i neoprezan sa nekim stvarima koje sam nedavno rekao u medijima i nisam pokazao poštovanje koje bi trebalo da imam prema odredjenim ljudima. Ja nisam takva osoba i znam da bi trebalo da im se izvinim, kao i svima koji čitaju i slušaju. Izvinite“, naveo je Noris.

Povezana vest:  Dženson Baton: Ovo je moja najbolja pobeda

Noris je u Portugalu zauzeo 13. mesto, nakon što je imao odredjenih problema sa bolidom posle sudara sa Strolom u borbi za sedmo mesto.

On je u poslednje tri trke bez osvojenog boda pa zaostaje u borbi za četvrto mesto u generalnom plasmanu.