kimi_raikonen

Raikonen: Uopšte mi ne nedostaje Formula 1

 

Finac Kimi Raikonen (31), svetski prvak u Formuli 1 iz 2007. godine, insistira da mu uopšte ne nedostaje svet “oktanskog cirkusa”.

Finac je na kraju 2009. godine napustio Formulu 1, a prošlu je sezonu proveo u Svetskom reli prvenstvu, vozeći za Sitroenov drugi tim. Tu je završio deseti u ukupnom poretku, a tokom cele sezone medijski se provlačio njegov mogući povratak u svet Formule 1.

Povezana vest:  Veber pobednik poslednje trke u sezoni

-Naravno da mi je pala na pamet takva ideja, jer čovek razmišlja o svemu. Ali zapravo nisam ozbiljno o tome razmišljao jer mi Formula 1 prošle sezone uopšte nije nedostajala. Zanimalo me da li će mi Formula 1 nedostajati i kada bolje razmislim, to uopšte nije bio slučaj – komentarisao je Raikonen.

Kako sada stvari stoje, upitan je nastavak Raikonenove karijere u bilo kojem motorsportu nakon što je dva dana pre Božića preminuo njegov otac Mati.

Povezana vest:  Šumaher: Ferari će zauvek biti u mom srcu

-Od smrti Matija Raikonena svi planovi na tankom su ledu. Nadam se da će ostati u reliju. Šanse za uspeh puno su veće u drugoj sezoni nego u prvoj, jer ne morate učiti istovremeno gomilu stvari – rekao je nedavno Kaj Lindstrom, Raikonenov suvozač u Sitroen Junior Teamu.