robert_kubica_monte_karlo_portret_2010

Lekari oprezni optimisti o stanju Kubice

 

Lekarski tim bolnice u Đenovi saopštio je danas da vozač Renoa Robert Kubica dobro reaguje na lečenje i da se sprema za još jednu operaciju kako bi se potpuno sanirali prelomi koje je zadobio u nesreći na reliju.

Kubicino stanje se poboljšava i „nadamo se najboljem“, navodi se u saopštenju bolnice Santa Korona.

Povezana vest:  Pol di Resta test vozač Fors Indije

Vozač Red Bula će ostati na intenzivnoj nezi još dva dana, a u četvtak će biti podvrgnut operacijama desnog lakta i desnog stopala. Tri ili četiri dana kasnije, Kubica će morati na još jednu operaciju lakta.

-Kubica diše samostalno, može da pomera ruke. Doručkovao je bez problema. Smeši se i radi sve što mu dozvole lekari. On je u veoma dobrom stanju – rekla je medicinska sestra zaposlena u bolnici.

Povezana vest:  Hamiltonu pol pozicija u Melburnu

Kubica se teško povredio u nedelju na reliju Ronde di Andora kod Đenove. On je u Škodi fabiji skrenuo s puta i velikom brzinom udario u zid. Njegov suvozač Jakub Gerber nije povređen. Gerber je poljskoj televizijskoj stanici TVN24 rekao da sudar ne bi bio toliko ozbiljan da je zaštitni zid bio dobro postavljen.

Novinska agencija ANSA danas je prenela da policija pokušava da rekonstruiše nesreću, koristeći fotografije i video snimke.

Povezana vest:  Eklston sumnja da će trka u Teksasu biti po planu